Cum ați început fotbalul?
Gabriel Boloca: Îmi place fotbalul de când mă știu. Prima oară am început să îl practic la o școală de fotbal, la vârsta de 6 ani. Apoi, la 8 ani, am ajuns la Torino, la Juventus, și totul a venit de sine. Nu mă văd făcând altceva.
Alexandru Dumitru: Eram cu bunica mea în vizită la o mătușa, care locuia lângă o școală. Am văzut atunci niște copii care jucau fotbal, era și un antrenor cu ei. I-am spus bunicii că vreau și eu să mă duc la ei. Bunica s-a dus și a vorbit și m-am alăturat acelor copii. Atunci am jucat prima oară fotbal într-un cadru cât de cât organizat. Mi-a plăcut de la început.

Ce faceți în timpul liber înafară de fotbal? Ce pasiuni aveți?
AD: Mie îmi place să joc tenis, atât de câmp, cât și de masă.
GB: Vara, la plajă, joc volei cu prietenii. În rest sunt axat doar pe fotbal.

Ce fotbalist din actuala echipă națională a României ai vrea să cunoști?
AD: Florin Andone, are o poveste similară cu a mea. Amândoi am învățat fotbal în Spania.
GB: Nu aș putea spune un singur jucător din actuala selecționată, însă eu am un fotbalist român pe care l-am apreciat foarte mult. Chiar dacă joc la Juventus, mi-ar plăcea ca într-o zi să îl cunosc pe Cristi Chivu.

Care e meciul de fotbal care v-a impresionat dintr-un anume motiv?
AD: Cred că finala Campionatului Mondial din 2010, Spania – Olanda, 1-0, gol marcat de Iniesta în repriza a doua de prelungiri. Au fost niște jucători fantastici pe gazon la acea partidă.
GB: Pentru mine cel mai frumos meci a fost Barcelona – PSG, 6-1. Este recent, dar cred că va rămâne mult timp pe primul loc. Mi s-a părut o partidă cu adevărat impresionantă!

Ce idoli aveți?
GB: Thiago Silva de la PSG. E un fundaș extraordinar, care ajută mult și construcția.
AD: Messi! Din toate motivele posibile!

Care e capitolul la care credeți că ar trebui să vă îmbunătățiți jocul?
AD: Jocul de cap și lovitura cu piciorul drept.
GB: Viteza.

Credeți că puteți ajunge să evoluați împreună la prima reprezentativă?
AD: Da, de ce nu?
GB: Totul e posibil.

Care e sfatul care v-a rămas în minte, de la un antrenor sau un părinte, după care vă ghidați?
GB: Primul meu antrenor de la Juventus mi-a spus că de fiecare data când joc fotbal trebuie să fiu concentrat la maximum pentru că doar așa pot crește în joc. Mi-a zis că trebuie să fiu serios și să dau totul la orice joc de fotbal, oficial, amical sau antrenament.
AD: Să mă bucur de fotbal, să joc fiecare meci ca și cum ar fi ultimul și să las ceva în urma mea. Mi-a spus-o primul antrenor pe care l-am avut în Spania, la Castilia.

Explic. foto: Alexandru Dumitru (stânga) și Gabriel Bologa (dreapta) speră să evolueze împreună și la prima reprezentativă.

Toamna va aduce primele meciuri oficiale

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001, cea din care fac parte și Alexandru Dumitru și Gabriel Boloca, se pregătește pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită).