Echipa națională de juniori Under 16 a României trebuia să evolueze în perioada 16-21 ianuarie la cea de-a 18-a ediție a turneului amical Aegean Cup, competiție ce se desfășoară în Turcia, la Kusadasi. Participarea la această întrecere a fost anulată după ce staff-ul tehnic s-a sfătuit cu conducerea Federației Române de Fotbal. Decizia a fost luată din motive de siguranță, având în vedere situația din Turcia. 

În aceste condiții, tricolorii mici, pregătiți de Sorin Colceag, au disputat sâmbătă dimineață, la Buftea, un meci de pregătire împotriva celor de la Centrul de Excelență Buzău, câștigat cu 3-0 de reprezentativa Under 16. Golurile au fost reușite de Deniz Giafer, Aron Girsik și Luis Munteanu. Partida a avut două reprize de câte 30 de minute și a fost arbitrată la centru de Alexandru Tudor.

România U16 – prima repriză: Ducan – Chiorean, Vlad, Giafer, Nedelcu, Mărginean, Drăgănoaea, Matiș, Mitran, Girsik, Toma.

România U 16- a doua repriză: Dobre – Dumitrescu, Albu, Ștefănescu, June, Călin, Șteau, Georgescu, Mitrea, Munteanu, Bodea.

Lotul convocat la această acțiune:

PORTARI
Răzvan Cristian Ducan (Centrul de Excelență Buzău – CS Unirea Petrolul Videle)
Ștefan Emilian Dobre (Centrul de Excelență Timișoara – LPS Banatul)

FUNDAȘI
Vlad Antonio (Academia Gheorghe Hagi)
Vlăduț Cristian Ștefănescu (Academia Gheorghe Hagi)
Deniz Giafer (Dinamo București)
Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui)
Alex Gabriel Georgescu (Academia Gheorghe Hagi)
Andres Mihai Dumitrescu (FC Pitești 2008)
Marius Nedelcu (Academia Sport Team)

MIJLOCAȘI
Andrei Alexandru Mitran (Dinamo București)
Vlad Nicolae Mitrea (Dinamo București)
Constantin Dragoș Albu (Academia Gheorghe Popescu)
Ionuț Bogdan Călin (Academia Gheorghe Hagi)
Aurel Constantin June (Sporting Juniorul Vaslui)
Raul Ovidiu Șteau (Centrul de Excelență Deva – Viitorul Cluj)
Aron Robert Girsik (Academia Gheorghe Hagi)
Iulius Andrei Mărginean (CS Zlatna)
Iustin Leonard Drăgănoaea (ACS Regal Sport)
Răzvan Bogdan Matiș (Academia Gheorghe Hagi)

ATACANȚI
Daniel Gabriel Toma (Dunărea Călărași)
Louis Munteanu (Academia Gheorghe Hagi)
Alexandru Bodea (Centrul de Excelență Tg. Mureș – FC Nicolae Dobrin Pitești)

Următoarea acțiune a lotului Under 16 va începe pe data de 29 ianuarie, când e programată reunirea în vederea plecării în Cipru pentru un stagiu de pregătire în cadrul căruia se vor disputa și două jocuri amicale cu reprezentativa similară a țării gazdă.

Toamna va aduce primele meciuri oficiale

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001 se pregătește pentru primele meciuri oficale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită).

4 partide internaționale a disputat echipa națională alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001. Tricolorii au bifat două ”duble” amicale: cu Anglia (1-3 și 2-1, pe teren propriu) și cu Muntenegru (1-1 și 3-0, în deplasare).