Partida s-a disputat la St. George’s Park, centrul de pregătire al naționalei Albionului, și a fost a doua pe care tricolorii pregătiți de Daniel Mogoșanu au susținut-o pe tărâm britanic. În urmă cu două zile, jucătorii noștri au fost învinși de Turcia, scor 0-3.

Pentru meciul contra Angliei, Daniel Mogoșanu i-a folosit pe următorii:

Sava – Chilili (53 Stefanovici), Mocioacă, Dicu, Grosu (79 Matei) – Grameni (76 Botond), Crivac – Sima (79 Baiaram), Borcea (30 Florescu), Bani (79 Danciu) – Tenea (76 Bodișteanu)

Naționala U16 a României a avut o organizare defensivă bună și și-a creat mai multe ocazii pe contraatac. Prima șansă le-a aparținut tricolorilor. În minutul 18, Crivac a făcut o preluare prea lungă dintr-o situație în care putea marca.

În minutul 24, englezii au deschis scorul prin Sarmiento, în urma unei pătrunderi în banda stângă și a unui șut pe colțul lung. Un minut mai târziu, România putea egala, dar Borcea, scăpat spre poarta adversă, a fost prins și blocat de un apărător advers.

După pauză, în minutul 50, Mcatee a majorat scorul cu o reluare cu capul din 3 metri, după o centrare de pe partea stângă. Au urmat alte două șanse ale tricolorilor: Grosu, minutul 60, cu un șut periculos respins cu capul de un fundaș, și Florescu, minutul 63, blocat de portar în urma unei pase inteligente a lui Bani, au fost aproape de a înscrie.

A făcut-o până la urmă Florescu, în minutul 66. Aceeași pasă a lui Bani printre apărătorii Angliei exersată și la antrenamente l-a lăsat singur cu goalkeeperul britanic, pe care l-a driblat înainte de a înscrie. Până la final, adversarii au mai ratat o șansă prin Azeez, blocat de Sava, în minutul 72.

Lotul României pentru cele două jocuri disputate în Anglia a fost următorul:

Portari: Răzvan Sava (LPS Banatul), Robert Popa (SCM Rm. Vâlcea)

Fundași: Darius Grosu (Academia Gheorghe Hagi), Alexandru Chilili (Regal Sport), Matei Ilie (LPS Piatra Neamț), Andrei Dicu (FCSB), Vlad Mocioacă (CSM Rm. Vâlcea), Luca Florică (Regal Sport)

Mijlocași: Cătălin Grameni (Academia Gheorghe Hagi), Alexandru Crivac (FC Dănuț Coman), Ioan Borcea (Dinamo), Ahmed Bani (Dinamo), Alexandru Sima (FC Dănuț Coman), Ștefan Bodișteanu (Academia Gheorghe Hagi), Andrei Florescu (Dinamo)

Atacanți: Dragoș Danciu (CFR Simeria), Ștefan Stefanovici (Juniorul Vaslui), Botond Szondi (Csikszereda Miercurea Ciuc), Andrei Tenea (Dinamo), Ștefan Baiaram (CSU Craiova)

Actuala reprezentativă U16 a României va debuta în preliminariile Campionatului European U17 în toamna anului 2018.