Atacantul lui Rayo Vallecano, remarcat prima dată la trialul organizat de Federația Română de Fotbal la Madrid, în toamna lui 2014, a răspuns pozitiv convocării la lotul național, cel format din juniorii născuți în anul 2000. 
 
”Rayo este un club serios, la care te poți dezvolta ca fotbalist. Avem un staff format din 8 persoane, inclusiv psiholog”
”Când am aflat că am fost convocat și că voi participa la un turneu cu echipa României am plâns de bucurie. Încep să mă simt fotbalist și să simt că nu mi-am greșit drumul în viață”, spune, cu maturitate, fotbalistul lui Rayo. El a jucat pentru prima dată în tricoul naționalei într-o ”dublă” amicală contra Ungariei, în noiembrie 2015.
 
La Aegean Cup, turneu de pregătire găzduit de Turcia în această perioadă, Golgan a jucat în prima repriză a meciului cu Statele Unite ale Americii, 1-0, și în cea de-a doua a partidei cu Belgia, 3-3. În al doulea meci, atacantul a reușit ”dubla”: a marcat pentru 2-1 cu capul, din 6 metri, și a egalat la trei, în prelungiri, cu o execuție din interiorul careului mare. ”Mă bucur că am reușit să marchez și că am făcut într-un moment important, când aveam nevoie de un gol pentru a putea câștiga grupa noastră. Este o onoare să reprezint țara mea, tot ce mi se întâmplă e ca un vis”, a mărturisit juniorul.
 
”România trece de grupa de la EURO! Cu multă muncă și seriozitate sper să pot ajunge și eu într-o zi la un turneu final”
A început fotbalul în Spania, încurajat de tatăl său. ”Povestea mea la Rayo a început în urmă cu patru ani, când tata a primit un telefon de la club. Mă urmăriseră la un turneu de vară pe vremea când eu eram la Coslada. Când am ajuns la Rayo, cel care m-a preluat a fost chiar antrenorul, el m-a prezentat în vestiar”, își amintește Alexandru, care completează: ”În 4 ani la acest club m-am dezvoltat ca fotbalist. Aici am învățat că nu contează atât de mult jucătorul, cât contează echipa. Mă antrenez zilnic câte două ore visând să ajung să joc în prima ligă din Spania”.
 
La Rayo, Gologan este coleg cu căpitanul ”tricolorilor”, Răzvan Raț: ”Deseori ne intersectăm cu jucătorii de la prima echipă. Sunt amabili, ne salută, vorbesc cu noi. L-am văzut și pe Răzvan Raț de multe ori, dar, sincer, nu am avut curajul să-l deranjez cu întrebările mele. Mi-ar plăcea să discut cu el, să îmi dea câteva sfaturi. Îi doresc să se recupereze repede după operația la umăr și să mă laud că sunt coleg cu el atunci când va juca la Campionatul European”.
 

GOLURILE MARCATE DE GOLOGAN ÎMPOTRIVA BELGIEI