Tehnicianul în vârstă de 57 de ani care a lucrat alături de fotbaliști români importanți pe care i-a și promovat, precum Cosmin Contra, Florentin Petre, Marius Niculae, Răzvan Raț, Mirel Rădoi, Claudiu Keșeru sau Ciprian Marica, spune că ”sunt pregătit și am o mare dorință de a mai lăsa o dată în urmă ce am mai lăsat o dată”.

"Mi-au trecut prin mâini jucători care au ajuns la echipa națională. Acest lucru reprezintă satisfacția supremă. Nimic nu depășește bucuria de a fi pregătit 20 de jucători ale căror nume sunt pe buzele suporterilor”

Adrian Boingiu descrie actualul sistem de la copii și juniori din România ca fiind ”într-o continuă căutare” și afirmă că ”era nevoie de un sistem unitar la toate naționalele de juniori. Orice jucător, fie că are 16 sau 19 ani, trebuie să aibă toate informațiile pentru a face pasul la echipa mare în orice moment. Trebuie să cunoască de la programul de masă până la modul de pregătire”.

Despre fotbaliștii pe care îi va pregăti spune că ”am luat un prim contact cu ei la cele două jocuri pe care le-au disputat anul acesta contra Italiei și la finalele campionatului național de juniori, neștiind însă că voi ajunge selecționer. Este un lot care poate face treabă bună, atât ca nivel de performanță, cât și din punctul de vedere al promovării la echipa mare, două obiective pe care fiecare antrenor de la juniori trebuie să le aibă”.

Primul sfat pe care-l va oferi elevilor săi: ”Voi încerca să le transmit că nu suntem neapărat într-o relație de subordonare, ci de prietenie în interes comun. Trebuie să înțeleagă că echipa națională este un talisman pe care îl obții greu și e extrem de important să-l prețuiești. Sunt mulți care nu realizează ce înseamnă să ți se cânte imnul, lucru care se întâmplă doar în situații speciale. De asemenea, înaintea calităților specifice acestui sport, pentru mine contează educația și caracterul”.

► Carte de vizită

ADRIAN BOINGIU

–  A absolvit ANEFS și este antrenor categoria I din 1987, profesor de educație fizică și sport grad I din 1997, posesor al Licenței A UEFA din 2004.
– A activat ca antrenor la juniorii CSS Alexandria (1981-86), Unirea Alexandria (Liga 3  1987-89, Liga 2 1998-99), CSS Sf. Pantelimon (1990-98, cu doi ani pauză de specializare în Canada, 1999-2002, 2005-06, 2008-14), juniori U18 Al Ain (2006-07, E.A.U.), juniori U18 Al Shabab (2007-08, E.A.U.).
–  A fost selecționer al echipelor naționale de juniori UEFA 1994, 2000, 2004 și 2005, perioadă în care a promovat și pregătit fotbaliști precum Cosmin Contra, Florentin Petre, Marius Niculae, Răzvan Raț, Mirel Rădoi, Paul Codrea, Sorin Paraschiv, Ciprian Marica, Bănel Nicoliță, Claudiu Keșeru, Ștefan Radu etc.
– A activat și ca scouter pentru TG World Football Promotion și MB World Soccer.