Acest proiect este organizat din profitul obținut din vânzarea de bilete la partida dintre România și Muntenegru din preliminariile CM 2018 și a fost votat de fani pe pagina de Facebook a Federației Române de Fotbal.

La selecția organizată de Departamentul de Scouting al Federeției Române de Fotbal, condus de Ion Geolgău, participă 120 de jucători de câmp și 16 portari. Noua echipă care se va forma îl are ca selecționer de Adrian Văsâi, cel care a calificat o echipă de juniori a României la un turneu final în 2011.

Copiii prezenți la Tărlungeni au fost împărțiți în 8 echipe, care s-au duelat în partide de pregătire disputate pe durata a trei reprize a câte 25 de minute.

Sâmbătă, la finalul a trei zile de selecții, în tabără vor rămâne cei mai buni 50 de copii. La preselecție participă antrenorul echipei U15, Adrian Văsâi, președintele Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, dar și alți membrii ai acesteia, Dumitru Dumitriu, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Miodrag Belodedici, dar și antrenorii celorlalte loturi naționale, Florin Bratu, Adrian Boingiu și Daniel Mogoșanu plus scouterii și referenții FRF din toată țara.

Analiza jucătorilor se face pe baza notelor pe care fiecare jucător le primește din partea observatorilor federali, iar la final se face o medie a acestor note pentru diferențierea fiecărui fotbalist.