Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scoutind din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, consilierul președintelui FRF, Adrian Boingiu, selecționer Under 16, și Gabriel Manolache, selecționer Under 15, au văzut la lucru, la baza de pregătire a clubului Getafe CF, timp de două zile, 63 de copii născuți în anii 1999 și 2000. 
 
”A fost o acțiune deosebit de reușită. Recunosc că, fiind prima acțiune de acest gen, am avut emoții, chiar dacă, în teorie, toate lucrurile erau puse la punct. Am primit un ajutor important din partea reprezentanților clubului Getafe și, de aceea, le-am mulțumit președintelui clubului și lui Cosmin Contra, care a fost și el alături de noi la selecție. De asemenea, ne-a onorat cu prezența și ambasadorul României din Spania”, a declarat Aurel Țicleanu.
 
Managerul departamentului de scouting din cadrul FRF a fost mulțumit de rezultatele selecției: ”Părinții s-au comportat exemplar, iar pentru copii am numai cuvinte de laudă, au dat totul și au câștigat admirația noastră. Acțiunea va fi încununată de două convocări pe care le veți vedea, săptămâna viitoare, la echipa națională Under 15, care, la finalul lunii, joacă două meciuri contra Moldovei. În total, am văzut 12 jucători care oricând pot face parte din loturile naționale și pe care îi vom monitoriza în continuare”.
 
În final, Aurel Țicleanu a spus că ”Vreau să le mulțumesc și celor trei televiziuni care au fost prezente la Madrid și care au făcut cunoscută această acțiune pe care ne dorim s-o punem în aplicare și în Germania, și în Italia”.