Colaborarea Joma – FRF debutează la meciul oficial Irlanda de Nord – România, din preliminariile EURO 2016, programat pe 13 iunie.
 

”Tricolorii” pregătiți de Anghel Iordănescu vor fi primii care vor purta noul echipament de joc, fiind apoi urmați de componenții reprezentativei U21 și de cei ai loturilor de juniori, fotbal feminin și futsal. 
 
În toamnă, Joma va lansa o nouă linie de echipament sportiv pentru echipele naționale ale României ce va fi purtat de ”tricolori” în finalul preliminariilor și, în cazul calificării, la turneul final al Campionatului European 2016 din Franța.
 
Până la meciul de la Belfast, jucătorii naționalei au testat deja echipamentul în stagiul de pregătire.
 
Dragoș Grigore, unul dintre ”tricolorii” care au participat la prezentarea noului tricou Joma, nu e la primul contact cu echipamentul și tehnologia firmei spaniole.
 

”Din sezonul viitor, și la echipa de club vom purta echipament Joma. Noul tricou al naționalei și, de altfel, întreg echipamentul îmi place, e comod”a punctat fundașul lui Toulouse.
 
Un alt jucător convocat pentru stagiul de pregătire de dinaintea meciului cu Irlanda de Nord, Claudiu Bumba, este, de asemenea, familiarizat de la club cu echipamentul Joma: ”E important că materialul din care este confecționat tricoul este bun, te simți confortabil în el și te poți concentra doar la joc”.
 
 
Cei care au creat noul tricou de joc au folosit sistemul Micromesh, unul care menține temperatura corpului constantă. 
 
”Conține culorile drapelului pe care îl reprezentăm cu mândrie. E cel mai important!”
”E un echipament de calitate, făcut pentru performanță. Prima dintre aceste performanțe ne dorim să fie calificarea la EURO! Am mare încredere că o vom obține!”, spune Vlad Chiricheș.
 
“Mă simt bine în acest tricou. E ușor, e confortabil, îmi dă voie să mă mișc cât se poate de natural. Îmi place design-ul simplu, conține culorile drapelului pe care îl reprezentăm cu mândrie. E cel mai important!”, e părerea lui Alexandru Maxim.
 
Parteneriatul Federației Române de Fotbal cu Joma este valabil până la turneul final al Campionatului Mondial din 2018, firma spaniolă de echipament sportiv devenind sponsor tehnic al tuturor echipelor naționale ale României.