Claudiu Keșeru, Raul Rusescu, Denis Alibec și George Pușcaș, atacanți care au primit convocări în actualul mandat al lui Anghel Iordănescu, au înscris în acest final de săptămână pentru echipele lor de club.

Lupta de la distanță pentru un loc în ofensiva reprezentativei României a fost interesantă în acest weekend.

Mai întâi, Claudiu Keșeru a înscris vineri, dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 72, golul victoriei lui Ludogorets, 2-1, împotriva lui Cherno More Varna, în runda a 26-a a campionatului Bulgariei. Atacantul român a ales o execuție de efect pentru transformarea penalty-ului, o ”scăriță” care l-a păcălit pe goalkeeper-ul advers.

”Am simțit că pot executa de maniera aceasta, a fost o decizie instantanee și mă bucur că a fost reușita decisivă. A fost a patra lovitură de la 11 metri executată așa în carieră și nu am ratat niciodată”, spune Claudiu Keșeru, care a ajuns la al 13-lea gol al sezonului.

Raul Rusescu a fost și el decisiv la echipa de club. Sâmbătă, în runda cu numărul 33 din Superliga Turciei, Osmanlispor a câștigat la limită, 1-0, în deplasarea de la Rizespor tocmai datorită reușitei internaționalului român.

Introdus pe teren în minutul 80, Rusescu a înscris din apropiere, doar trei minute mai târziu, al 9-lea gol al sezonului (al 7-lea în 2016). A fost al 11-lea meci consecutiv fără înfrângere pentru trupa la care evoluează și Gabriel Torje (aflat în perioada de recuperare după o accidentare)

Titular pentru a 6-a oară la Bari, George Pușcaș a înscris sâmbătă al treilea său gol pentru club în victoria, 3-0, împotriva lui Como, din etapa a 36-a din Serie B.

În minutul 60, la scorul de 0-0, atacantul a fost la locul potrivit după o respingere a portarului advers și l-a învins pe acesta cu un șut cu stângul.

Denis Alibec a fost omul meciului în partida în care s-au întâlnit primele două clasate în play-off-ul Ligii I, Astra – FC Steaua București 2-0.

”Decarul” giurgiuvenilor a fost faultat la faza în urma căreia arbitrul partidei a acordat lovitura de la 11 metri transformată de Valerică Găman și a înscris apoi, pentru 2-0, tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Alibec a bifat a 6-a reușită în play-off-ul condus de Astra, distanțată în urma meciului de sâmbătă la 6 puncte.