Internaționalul român a fost folosit ca titular în meciul din prima etapă din Germania, Monchengladbach – VfB Stuttgart.

Maxim a deschis scorul în minutul 51, șut din prima la colțul lung, din marginea careului mic, după pasa decisivă a lui Gentner. În minutul 79, românul a fost înlocuit cu sârbul Kostic. Scorul final, 1-1, a fost stabilit în ultimul minut de joc,  când Kramer a egalat pentru gazde.

În acest final de săptămână, pe lista marcatorilor și-au trecut numele și alți stranieri. Marica, Torje (Konyaspor) și Bogdan Stancu (Genclerbirligi) au avut fiecare câte o reușită în amicalul dintre cluburile la care evoluează aceștia. Konyaspor s-a impus cu scorul de 4-1. Mai întâi, Torje, în minutul 11, a trimis în plasă dintr-o lovitură liberă, Stancu a reușit să reducă din diferență marcând pentru 1-2, înainte ca Marica să transforme o lovitură de la 11 metri.

Și alți stranieri convocați pentru întâlnirea cu Grecia au avut meciuri la sfârșitul săptămânii trecute.

Gabriel Tamaș a jucat 90 de minute în partida câștigată de Watford, 4-1 cu Leeds. Fundașul român și-a înscris din păcate un autogol, când scorul era 1-0 pentru echipa lui.

Dragoș Grigore a fost și el folosit, ca de fiecare dată, toate minutele. Toulouse a cedat 1-0 la Bastia, dintr-un penalty.

Dorin Goian a jucat tot meciul pierdut de Asteras, 3-1 în deplasarea cu Giannina, iar Răzvan Raț a fost rezervă la PAOK. A intrat în minutul 77 al meciului de acasă împotriva lui Kalloni, scor 1-1.

Costel Pantilimon a stat pe banca de rezerve în partida Sunderland- Manchester United 1-1.

Alți patru români, dar care nu au fost convocați la echipa națională, au marcat în meciurile de la sfârșitul săptămânii trecute.

Sergiu Buș a deschis scorul în partida TSKA Sofia- Marek 5-0, Eric Bicfalvi a înscris în minutul 3 singurul gol al partidei Naftovik- Volyn 0-1, Ovidiu Herea a stabilit scorul final din jocul La Chaux de Fonds- Sion 1-3, iar Cristi Ianu a reușit o dublă în meciul Juventus Zurich- Lausanne 1-3.