Echipa FRF.tv l-a vizitat pe Ianis Hagi la Vitoria-Gasteiz, casa lui Deportivo Alaves. Unul dintre jucătorii importanți în aceste preliminarii, în special prin golul calificării, marcat în fața Israelului, mijlocașul de 25 de ani face o radiografie sinceră a echipei naționale.

“Eu simt că avem mult talent și cred sincer că încă nu ne-am atins potențialul maxim. Cred că nici Europa nu ne cunoaște, dar simt și sper că o va face vara viitoare. Vom continua la fel, cu muncă și modestie, cu unitatea și coeziunea grupului, și așa vom reuși să trecem de grupe. La vară vom fi pe scena fotbalului european și va trebui să demonstrăm că avem valoare”, a declarat Ianis Hagi.

Fotbalistul legitimat în Spania, la Deportivo Alaves, face însă și un apel: “S-au spus multe, dar grupa a fost câștigată cu talent. N-ai cum să întorci scorul în Elveția fără talent, n-ai cum să întorci scorul cu Israel fără talent, n-ai cum să bați Elveția acasă fără talent. Dar, în același timp, calificarea asta a fost doar un pas. L-am făcut, însă mai avem multe de arătat. Nu trebuie să renunțăm la valorile care ne-au adus la EURO. Ba chiar trebuie să adăugăm și altele, iar liderii din vestiar, alături de Mister, trebuie să avem grijă și să păstrăm tot ce am făcut bine”.

Ianis a dezvăluit și clipa în care a privit calificarea și din altă perspectivă: “În Ungaria, la finalul meciului cu Israel, uitați-vă la bucuria oamenilor din staff. Am o poză, când plecăm toți în fugă de pe bancă. Am dat zoom pe ea și am văzut acolo e explozie de bucurie. Uitați-vă la reacția staff-ului tehnic, medical, toți cei care sunt alături de echipa națională. Bucuria pe care am reușit să o facem noi, jucătorii și staff-ul, ca grup, este incredibilă, cred că acea poză descrie cel mai bine ce s-a simțit atunci. Ceva incredibil!”.

Vezi pe FRF.tv un interviu special cu Ianis Hagi. Acesta dezvăluie momentul în care a știut că trebuie să meargă cu România la un turneu final, o amintire de când avea 9 ani, emoția trăită alături de tatăul său la finalul partidei cu Elveția, ce crede el că a adus nou Edward Iordănescu, bucuria cu steagul tricolor, explicația mesajului “România, te iubesc!”, dar și alte lucruri inedite din preliminariile EURO 2024.

Nu ai încă un cont pe FRF.tv? Ți-l poți crea gratuit aici!

Odată ce contul a fost creat pe web, serviciul va putea fi folosit și în aplicațiile mobile din App Store și Google Play.

Pe FRF.tv se văd GRATUIT meciurile naționalelor de juniori, Liga 2 Casa Pariurilor, Cupa României Betano, Liga 3, Liga de Tineret și Liga Elitelor, iar pe lângă competiţiile sportive, suporterii au posibilitatea de a intra în culisele echipelor naționale, prin materiale video din cantonamente: interviuri, antrenamente inedite sau rezumatele meciurilor.