Ziua de 21 noiembrie 2007 este cea în care stadionul din incinta complexului ”Lia Manoliu” a găzduit ultimul joc înainte ca în locul său să ”răsară” Arena Națională.
 
Foto: Niculae Profir
 
România – Albania a fost meciul de final al ”tricolorilor” în preliminariile EURO 2008, în fața unei asistențe de aproape 24.000 de oameni, care au venit să sărbătorească o nouă calificare, după opt ani, la un turneu final. 
 
Nicolae Dică (minutele 22 și 71-pen.), Tamaș (53), Daniel Niculae (62 și 65) și Marica (69-pen.) au marcat pentru o victorie categorică în fața unei echipe care a terminat jocul cu doi oameni mai puțin pe teren. 
 
La finalul partidei, Bergenbier, partenerul FRF și al echipei naționale, a pregătit un foc de artificii, lansând și un mesaj pentru toți românii care s-au bucurat alături de ”tricolori”: ”Nu s-au calificat 11, ne-am calificat milioane”. 
 

VIDEO: ROMÂNIA – ALBANIA 6-1

 
 

Mascota României la EURO

 
Precedentul parteneriat FRF-Bergenbier s-a încheiat după o nouă prezență a României la un Campionat European. Bergenbier a lansat și o campanie prin care i-a rugat pe toți suporterii fotbalului românesc să-i găsească un nume mascotei de la turneul final. Așa s-a născut ”Berinho”, vulturul care le-a fost prezentat spectatorilor de pe stadionul Steaua la ultimul meci al ”tricolorilor” înainte de EURO, la 4-0 cu Muntenegru. 
 

Debut cu Franța

 
A urmat debutul la Campionatul European găzduit de Austria și Elveția. Primul adversar: Franța. Într-un meci lipsit de mari ocazii de poartă, în care niciuna dintre echipe n-a riscat să debuteze cu un eșec, ”tricolorii” au remizat, scor 0-0. Venea la rând partida cu Italia, reprezentativa care a eliminat România în ”sferturile” EURO 2000.
 
Lotul României la EURO 2008
 
Portari: 1. Bogdan Lobonț, 12. Marius Popa, 23. Eduard Stăncioiu
 
Fundași: 2. Cosmin Contra, 3. Răzvan Raț, 4. Gabriel Tamaș, 5. Cristi Chivu, 13. Cristian Săpunaru, 14. Sorin Ghionea, 15. Dorin Goian, 17. Cosmin Moți, 22. Ștefan Radu
 
Mijlocași: 6. Mirel Rădoi, 7. Florentin Petre, 8. Paul Codrea, 11. Răzvan Cociș, 16. Bănel Nicoliță, 19. Adrian Cristea, 20. Nicolae Dică
 
Atacanți: 9. Ciprian Marica, 10. Adrian Mutu, 18. Marius Niculae, 21. Daniel Niculae