După mai bine de jumătate de secol, fotbalul românesc revine la Jocurile Olimpice iar performanța reușită de eroii acestei generații este onorată cu un kit de joc în ediție limitată.

Generația lui Pușcaș, Radu, Hagi sau Coman a realizat în 2019 nu doar cea mai bună performanță din istoria României U21, semifinalele Campionatului European, ci a readus fotbalul nostru la Jocurile Olimpice după peste jumătate de veac. Tot la Tokyo, dar în 1964, o altă generație de talent, în care se regăseau Adamache, Ienei, Pîrcălab și Dan Coe, reprezenta România.

În 2021, cei care și-au spus “generația de fier” merg în Japonia pentru a demonstra încă o dată că puterea fotbalului trece dincolo de capriciile vremurilor și bucură totdeauna românii. Într-o lume schimbată și plină de restricții, avem nevoie mai mult ca oricând de spiritul eroilor din teren.

Federația Română de Fotbal a creat împreună cu suporterii un echipament de joc special, dedicat sărbătorii olimpice. Am lansat fanilor provocarea de a imagina designul echipamentului și am primit aproape 100 de propuneri. Ulterior, comisia formată din Horia Brenciu (artist), Vlad Munteanu (manager operațional loturi naționale FRF), Alfonso Flores (manager sponsorizări Joma) și reprezentanți ai departamentelor comunicare și marketing FRF a ales viziunea câștigătoare a lui Cătălin Marian.

Apoi, alături de partenerul tehnic Joma, am elaborat tricourile, șorturile și jambierele, iar acum “armura” eroilor noștri se întoarce la suporteri.

Sub blazonul protector al echipelor naționale, cu flacăra olimpică aprinsă spre a veghea acest parcurs, tricoul e gata!

În culori noi, așteaptă să-l îmbrăcăm pentru încă o poveste frumoasă, de la nopțile italiene spre diminețile japoneze care vor rămâne în istorie…

Tricoul de joc de la Tokyo va fi purtat de jurnaliști români în aparițiile lor din aceste zile precum și de alți influenceri care susțin această generație fotbalistică.

Cum s-a născut din inima și talentul unui suporter român designul acest echipament? Iată secretele, dezvăluite chiar de către creator, Cătălin Marian:

  • Echipamentul de joc principal (tricou, șort, jambiere) este cel alb și este disponibil într-o ediție limitată de 200 de exemplare AICI.

  • Până la finalul acestui an, mai sunt disponibile 100 de tricouri de joc principale AICI.

  • Din 2021, vei găsi aceste produsele în cantități mai mari pe magazin.frf.ro!

Partenerul tehnic Joma a aplicat standarde înalte de calitate în fabricarea noului echipament, folosind un material caracterizat prin rezistență și durabilitate. Materialul facilitează evaporarea transpirației, sporind confortul sportivului. Ies în evidență detalii precum liniile gulerului și ale mânecilor aurii, dar și culorile drapelului României din dreptul gâtului. Designul include și torța olimpică stilizată și prezentată într-o combinație de gri și auriu.