UEFA a anunțat cum au fost împerecheate, prin tragere la sorți, orașele gazdă ale turneului final din 2020, unul care va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție.

Putem juca toate meciurile din grupă acasă

Astfel, Bucureștiul va găzdui împreună cu Amsterdam partidele din grupa C a Campionatului European programat peste aproape trei ani. Ceea ce înseamnă că, dacă atât tricolorii, cât și batavii vor merge la Euro, aceștia se vor întâlni automat în faza grupelor.

În plus, în acest caz, România ar putea juca toate cele trei partide din grupă pe teren propriu. Pe lângă jocurile cu ceilalți doi adversari care se vor desfășura pe Arena Națională, va exista o tragere la sorți pentru a determina dacă meciul România – Olanda va avea loc la București sau la Amsterdam.

De asemenea, forul european a comunicat faptul că Bruxelles nu va mai găzdui partide de la Euro 2020 ca urmare a neîndeplinirii condițiilor impuse de Comitetul Executiv UEFA în ședința din 20 septembrie 2017. Cele patru jocuri programate inițial în Belgia se vor disputa la Londra, pe stadionul Wembley, care va găzdui, în total, șapte jocuri (inclusiv semifinalele și finala).

Cum au fost împerecheate orașele gazdă

• Grupa A: Roma și Baku
• Grupa B: Sankt Petersburg și Copenhaga
• Grupa C: Amsterdam și București
• Grupa D: Londra și Glasgow
• Grupa E: Bilbao și Dublin
• Grupa F: Munchen și Budapesta

Această împerechere înseamnă și că, dacă naționalele României și Olandei vor fi prezente la Euro 2020, în grupa lor nu va mai fi nicio altă reprezentativă a gazdelor turneului, dacă acestea se vor califica: Italia, Azerbaijan, Rusia, Danemarca, Anglia, Scoția, Spania, Irlanda, Germania și Ungaria.

Ediția aniversară a Campionatului European din 2020 va fi găzduită de 12 orașe europene (după ce Bruxelles nu a îndeplinit condițiile impuse de UEFA). Pe Arena Națională se vor juca trei partide din faza grupelor (cel puțin două ale tricolorilor, dacă aceștia se vor califica) plus una din optimile de finală.

Orașul Roma a fost ales ca gazdă a meciului de deschidere, în timp ce finala se va disputa pe stadionul Wembley, din Londra.