Mijlocașul echipei naționale a făcut analiza meciului cu Franța și prefațează duelul cu Elveția, din 15 iunie.

– Nicu, în calitate de ”decar” al echipei naționale ești comparat cu Hagi și Mutu, primești multă atenție și multe complimente la acest turneu final. Cum te simți?
– Este un motiv de mândrie pentru mine, înseamnă că munca mea a fost apreciată. Nu mă pot compara niciodată cu Hagi sau Mutu, ei sunt unici în istoria naționalei. Nu eu am cerut numărul 10, nu mi-am propus să fiu decarul naționalei. Mă uit la naționala Franței, acolo unde Gignac poartă numărul pe care l-a avut Zidane. Și nimeni nu pune această presiune.

– Au fost multe reacții pozitive în ciuda eșecului contra Franței.
– Da, au fost multe reacții pozitive, am primit foarte multe mesaje, din păcate nu am putut să le răspund tuturor. Sunt mândru să reprezint milioane de români la un turneu final și le mulțumim tuturor pentru susținere.

– Cum a fost meciul cu Franța?
– Am auzit persoane care spun că Franța ar fi jucat slab. Dar nimeni nu spune despre jocul nostru bun prin care am reușit, în mare parte a meciului, să le blocăm jucătorii cheie. Din cauza aceasta ei nu au avut o evoluție bună.

– Urmează duelul cu Elveția.
– Este un meci decisiv, pe care ne dorim să-l câștigăm! Cred că suntem două echipe de aceeași valoare. Pericolul vine de la jucătorii din ofensivă care pot face oricând diferența.