Delegația României decolează duminică, 5 iunie, ora 10:05, de pe aeroportul Henri Coandă spre Paris, la bordul unui charter. Aterizarea este programată la ora 12:15.

În cursul aceleiași zile, de la ora locală 18:30, pe Stade Intercommunal du Servois (Rue du Stade, 60560 Orry-La-Ville, vezi hartă mai jos), tricolorii susțin primul antrenament, care va fi deschis reprezentanților presei.

La finalul ședinței de pregătire, jurnaliștii prezenți pot vizita Centrul Media (foto jos), localizat la 1,6 kilometri de teren, la adresa 175 rue de Paris, 60520 La Chapelle-en-Serval, și care îi va găzdui pe perioada Campionatului European.

Luni, 6 iunie, de la ora 13:30, la Centrul Media va fi organizată o conferință de presă la care vor participa doi jucători din lotul României. În acea zi, nu vor fi acordate interviuri exclusive, cu excepția televiziunilor din România deținătoare de drepturi la Euro 2016.

Ca regulă generală, prioritate la accesul în Centrul Media au reprezentanții instituțiilor media acreditate la Euro 2016 și ai instituțiilor media din țările reprezentate în grupa A. 

În cazul instituțiilor de presă neacreditate la Euro 2016, accesul este permis doar pentru un reporter și un cameraman (în cazul televiziunilor), un reporter și un fotoreporter (în cazul presei scrise și online).

Accesul se face exclusiv în baza actului de identitate și a legitimației de serviciu.

Luni, 6 iunie, Centrul Media va funcționa în intervalul orar 11:00 – 16:00. Programul pentru următoarele zile va fi anunțat ulterior.