Inaugurarea Național Arena din București este un eveniment de anvergură, căruia Federația Română de Fotbal i-a acordat de la bun început fireasca maximă importanță. Vorbim despre un moment dedicat nu numai fotbalului românesc, ci, înainte de toate, suporterilor, care, logic, merită un joc inaugural contra exponenților elitei fotbalistice mondiale. Argentina sau Brazilia au fost variantele studiate de noi, alegerea finală vizând echipa celui mai bun jucător al lumii, Lionel Messi, care, alături de alte super-staruri aflate în vogă, precum Tevez, Higuain, Mascherano și nu numai, ar fi încântat privirile celor ce ar fi ales să fie martorii evenimentului stabilit, prin contract, pentru data de 10 august 2011, dată oficială FIFA.

După mai multe zile marcate de incertitudine și negocieri, Federația de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federația Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând ședința Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naționale A, procedându-se și la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale țării respective, anunță că echipa națională A a Argentinei nu se va prezenta la București, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord.

Federația Română de Fotbal își manifestă indignarea față de această hotărâre unilaterală și abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect față de suporterii români și față de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunțăm anularea acestui meci de gală.

Este de la sine înțeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă și inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA și/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaționale, solicitând AFA substanțiale daune materiale și morale.

Dincolo de acest aspect, ca și de imposibilitatea pentru echipa noastră națională de a disputa un joc-test de maximă importanță înaintea campaniei de toamnă a preliminariilor EURO 2012, rămâne imensa dezamăgire provocată de AFA spectatorilor români. Acestora, îndeosebi celor care au achiziționat bilete de intrare la meci, Federația Română de Fotbal le cere scuze.

Oamenii care au cumpărat biletele menționate vor avea două opțiuni: fie le vor păstra pentru jocul România – Franța, din cadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora 21.30), fie le vor returna și vor primi în întregime banii cheltuiți pentru achiziționarea lor, incluse fiind și taxele. FRF își asumă responsabilitatea rezolvării chestiunii, astfel încât cumpărătorii de bilete să nu fie păgubiți financiar cu nici măcar un leu.

Acreditările de presă, solicitate până în momentul de față, își pierd valabilitatea, alte amănunte privind programul echipei naționale urmând să fie comunicate în cel mai scurt timp.

Direcția Presă și Relații Publice a FRF