UPDATE | Prima reacție a selecționerului Cosmin Contra după tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor: „Suntem într-o grupă grea, o grupă echilibrată, dar putem să ne luptăm de la egal la egal cu toți adversarii. Sunt optimist, obiectivul meu rămâne în continuare câștigarea grupei, pentru a avea o șansă în plus la calificarea la Campionatul European din 2020. Îmi doresc ca suporterii să fie alături de noi, să ne susțină în această nouă competiție. Pentru ei vom lupta, pentru ei vom încerca să câștigăm grupa”.

UPDATE | S-a încheiat și tragerea la sorți a seriei A.

Grupa 1: Germania, Franța, Olanda
Grupa 2: Belgia, Elveția, Islanda
Grupa 3: Portugalia, Italia, Polonia
Grupa 4: Spania, Anglia, Croația

UPDATE | Rezultatul tragerii la sorți a seriei B.

Grupa 1: Slovacia, Ucraina, Cehia
Grupa 2: Rusia, Suedia, Turcia
Grupa 3: Austria, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord
Grupa 4: Țara Galilor, Irlanda, Danemarca

UPDATE | Urmează tragerea la sorți a seriei C.

Grupa 1: Scoția, Albania, Israel
Grupa 2: Ungaria, Grecia, Finlanda, Estonia
Grupa 3: Slovenia, Norvegia, Bulgaria, Cipru
Grupa 4: ROMÂNIA, Serbia, Muntenegru, Lituania

UPDATE | Tragerea la sorți începe cu seria D. Va urma seria în care se află și România.

Grupa 1: Georgia, Letonia, Kazahstan, Andorra
Grupa 2: Belarus, Luxemburg, Moldova, San Marino
Grupa 3: Azerbaijan, Feroe, Malta, Kosovo
Grupa 4: Macedonia, Armenia, Liechtenstein, Gibraltar

UPDATE | Evenimentul în care vor fi trase la sorți grupele Ligii Națiunilor UEFA va începe în curând.

UPDATE | La eveniment vor fi prezenți patru invitați speciali care vor realiza tragerea la sorți: Deco (seria A), Vladimir Smicer (seria B), Jari Litmanen (seria C), Aleksandr Hleb (seria D).

UPDATE | Grupa ideală în viziunea selecționerului Cosmin Contra, prezent și el în Elveția, la tragerea la sorți, este următoarea: România, Albania, Finlanda, Estonia. 

Evenimentul va fi comentat în direct la FRF TV, pe canalul oficial de YouTube, și pe pagina de Facebook a Echipei Naționale, împreună cu doi foști internaționali, Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică FRF, și Vlad Munteanu, manager operațional FRF.

La tragerea la sorți, România se va afla în prima urnă valorică a Seriei C. Selecționata noastră ar putea fi repartizată într-una din cele trei grupe de câte patru sau într-o grupă de trei.

Urna 1: Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia
Urna 2: Grecia, Serbia, Albania, Norvegia
Urna 3: Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda
Urna 4: Cipru, Estonia, Lituania

► Prezentarea posibililor adversari din grupele Ligii Națiunilor

• Astăzi se va stabili și programul grupelor. Partidele se vor disputa tur-retur în septembrie, octombrie și noiembrie 2018.
• Câștigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediției următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.
• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorți pentru preliminariile Euro 2020. Cele șase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanțelor din grupele Ligii Națiunilor. În seria României, câștigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.
• Preliminariile Euro 2020 se desfășoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Națiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Națiunilor (martie 2020).
• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manșă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Națiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manșă (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea se califică la Euro 2020.

Seriile Ligii Națiunilor, ediția 2018-2019

Seria A (patru grupe cu trei echipe): Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Olanda

Seria B (patru grupe cu trei echipe): Austria, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Suedia, Ucraina, Irlanda, Bosnia-Herțegovina, Irlanda de Nord, Danemarca, Cehia, Turcia

Seria C (trei grupe cu patru echipe, o grupă cu trei echipe): Ungaria, ROMÂNIA, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia, Lituania

Seria D (patru grupe cu patru echipe): Azerbaijan, Macedonia, Belarus, Georgia, Armenia, Letonia, Feroe, Luxemburg, Kazahstan, Moldova, Liechtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar