Duminică, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Cluj Arena, reprezentativa României întâlnește Muntenegru în debutul preliminariilor Campionatului Mondial 2018.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, completată cu Legea nr. 10/2012, ale Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, ale Legii nr. 126/1995, republicată, privind regimul materialelor explozive, ale Legii nr. 61/1991 republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, organizatorul de jocuri sportive stabilește regulile de conduită în stadion și poartă întreaga răspundere pentru respectarea lor.

Spectatorii care vor asista la jocul România – Muntenegru sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația română și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din stadion, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage – după caz – răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.

La jocul România – Muntenegru, accesul copiilor de orice vârstă în Cluj Arena se va face pe baza biletului de acces.
Minorii sub 14 ani au acces în Cluj Arena doar însoțiți de o persoană majoră.

Întrucât arterele din jurul Cluj Arena vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier, Federația Română de Fotbal face un apel către suporterii echipei naționale deținători de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor. Din motive de securitate, organizatorul evenimentului sugerează spectatorilor să vină la stadion fără a avea asupra lor bagaje, genți, rucsacuri, trolere de orice dimensiuni. La intrarea mijloacelor auto în parcările stadionului, autovehiculele vor fi supuse unui control special.

Porțile arenei se vor deschide la ora 19:45.

În conformitate cu decizia Primăriei Cluj-Napoca, programul mijloacelor de transport în comun (RATUC) va fi prelungit până la ora 01:00 a zilei de 05.09.2016.

Obligațiile spectatorilor:

– să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și de forțele de ordine.
– să prezinte, la intrarea în arenă, biletul de acces și – la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor – actele de identitate (Carte de Identitate sau Buletin de Identitate); de asemenea, la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
– să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.
– să nu introducă în incinta arenei inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe, steaguri sau alte suporturi care conțin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conținut obscen sau care incintă la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.
– să nu introducă și să nu afișeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
– să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în „Cluj Arena” la jocul menționat.
– să nu pătrundă în incinta „Arena Cluj” sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice;
– să ocupe locul înscris pe bilet.
– să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate, în spatele Tribunei, în spatele Peluzei și pe platoul din lateralul Tribunei a II-a, spre peluză.
– să nu introducă în stadion bannere sau alte materiale de publicitate vizuală; este permis accesul în arenă doar cu steagurile naționale ale celor două țări, arborate pe suport din material plastic.
Sunt permise doar tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise.
– să nu escaladeze gardul inferior al tribunelor, spre terenul de joc, dar nici gardurile interioare de separare a sectoarelor din tribune și să nu se cațere pe balustrada care delimitează tribuna de terenul de joc.
– să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
– să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
– să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine/stewarzii.
– să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
– să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
– să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
– să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
– să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii.
– să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
– să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
– să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
– să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
– să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.

În plus față de cele menționate, sunt interzise în incinta „Cluj Arena” următoarele:

– tricouri sau alte obiecte de îmbrăcăminte înscripționate cu texte, desene, litere sau simboluri care – în opinia organizatorului – au înțeles obscen, discriminatoriu sau provocator.
– arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
– dipozitive de șocuri electrice.
– orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
– cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească.
– camere foto și video profesionale.
– dispozitive de emitere a fasciculelor luminoase LASER.
– vuvuzela.
– animale de companie.