După un zbor de două ore și jumătate, echipa națională de fotbal a României a ajuns astăzi în Rusia, la Groznîi, în jurul orei locale 14:30, ora României 13:30. Vremea în Cecenia s-a arătat ceva mai blândă decât în țară, cu 15 grade și chiar soare. Cei 19 jucători din lotul primei reprezentative, împreună cu staff-ul “tricolorilor”, s-au cazat la Grozny City Hotel, nu înainte ca Gicu Grozav să răspundă jurnaliștilor din presa locală care l-au asaltat la aeroport. De altfel, mijlocașul României legitimat la Terek Groznîi e foarte apreciat și de suporterii din zonă, organizatorii alegând să facă reclamă partidei amicale de mâine prin afișe și panouri publicitare uriașe în care apare Grozav.

După prânz și câteva ore de odihnă, lotul s-a deplasat spre Akhmat-Arena, stadionul situat la 10 minute de hotel unde se va disputa partida contra Rusiei. Aici a avut loc și conferința de presă a României, la care au participat selecționerul Christoph Daum, portarul Costel Pantilimon și atacantul Florin Andone.

“Va fi o partidă specială, un eveniment sportiv deosebit pentru Groznîi și pentru această regiune. Mă bucur că vom întâlni echipa Rusiei pregătită de Stanislav Cherchesov, prietenul meu de foarte multă vreme. Acest meci de pregătire ne va ajuta mult să construim pentru îndeplinirea obiectivului nostru, calificarea la Campionatul Mondial din 2018”
Christoph Daum

“Am venit cu mare plăcere să jucăm acest meci contra Rusiei, o echipă pe care o respectăm, cu fotbaliști de calitate. Sunt sigur că va fi un meci frumos cu un nivel fotbalistic ridicat. Am fost primiți cu căldură aici și mă bucur că avem șansa acestui test. L-am întrebat pe Gicu Grozav, firește, care sunt punctele forte și punctele slabe ale adversarilor”
Costel Pantilimon

“Avem nevoie de un rezultat care să ne ridice moralul după înfrângerea cu Polonia. Pentru mine nu e doar o partidă amicală, vreau să învingem, avem nevoie de liniște ca să ne continuăm drumul spre Campionatul Mondial. Eu chiar cred că vom fi în Rusia în 2018, am încredere în echipa noastră și, chiar dacă vom termina pe 2 în grupă, vom trece de baraj și vom reveni în elita mondială”
Florin Andone

După întâlnirea cu jurnaliștii ruși și români, echipa națională a efectuat antrenamentul oficial pe arena cu o capacitate de aproape 31.000 de locuri, inaugurată în 2011, pe care își dispută partidele de acasă echipa de primă ligă rusă FC Terek. Sesiunea de antrenament a durat 60 de minute, jucătorii acomodându-se cu gazonul și terenul.

Pentru ceceni, meciul de mâine reprezintă o adevărată sărbătoare sportivă, iar organizatorii au anunțat că toate biletele s-au vândut! Este primul meci din istorie pentru echipa națională a Rusiei la Groznîi, iar dacă adăugăm faptul că Rusia e deja calificată la Cupa Mondială din 2018 din postura de țară-gazdă, atunci entuziasmul este lesne de înțeles.

Partida Rusia – România se va disputa marți, 15 noiembrie, de la ora 18:00 (ora României), în direct la DolceSport și live streaming pe www.arenafanilor.ro.