Miercuri, 2 noiembrie 2022, la Portillo de Toledo, în Spania, Federația Română de Fotbal și Joma au semnat un nou contract, prelungind actuala înțelegere până la 31 decembrie 2026.

La eveniment au fost prezenți, din partea FRF, Răzvan Burleanu, Președinte, Edward Iordănescu, Antrenorul Naționalei României, Cosmin Găbrian, Director Comercial , Vlad Munteanu, Manager Operațional al echipelor naționale ale României, Radu Tudor, Director Retail, iar din partea Joma, Alberto López, General Director, Marina López, Director de marketing, Alfonso Flores, Șef al sponsorizării internaționale, Petre Hannes, Country Manager, și Mónica del Arco, coordonator de marketing.


Semnarea contractului a avut loc la fabrica Joma din Spania, situată în Portillo de Toledo, în regiunea Castilla-La Mancha, casa lui Don Quijote, legendarul personaj creat de Miguel de Cervantes. Înainte de aceasta, membrii delegației FRF au vizitat sediul Joma, unde au avut ocazia să vadă cum sunt create noile modele și cum sunt ambalate și livrate echipamentele echipelor naționale.

Prin această extindere a contractului, Joma devine cel mai longeviv partener al FRF, urmând să susțină echipele naționale pe o perioadă de cel puțin 11 ani! Contractul poate fi prelungit pentru încă doi ani, cu acordul ambelor părți.

„Am ales să continuăm cu Joma, care a arătat pe parcursul parteneriatului cel mai mare sprijin și implicare în toate proiectele Federației Române de Fotbal. Este important să avem parteneri care să aibă încredere în întregul proces de reconstrucție a echipei naționale și Joma este unul dintre ele. Faptul că susține toate echipele naționale din 2015 demonstrează acest angajament esențial. Sper ca împreună să reușim să realizăm visul nostru, acela de a ne califica la următoarele turnee finale, Euro 2024 și Campionatul Mondial din 2026”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Suntem mândri că am reînnoit încrederea Federației Române de Fotbal, deoarece aceasta arată că, împreună, am făcut o treabă grozavă în cei șapte ani de relație. Noi, cei de la Joma, vom continua să lucrăm pentru ca relația să rămână aceeași în următorii patru ani”, a declarat Alberto López, director general Joma și director al departamentului de textile.

Începând din 2015, Joma este sponsorul tehnic al tuturor echipelor naționale ale României, de la cele mai tinere echipe naționale, Under 15, feminin și masculin, până la seniori, inclusiv futsal sau fotbal pe plajă. Joma este unul dintre cei mai mari producători de echipamente sportive la nivel mondial, fiind prezent pe piețele din Europa, Asia, Africa sau America, în cele mai importante competiții sportive și în campionate de top precum Bundesliga, La Liga sau Serie A.

Despre Joma
Joma Sport este o companie spaniolă dedicată producției și comercializării de echipamente sportive. Iar Joma este cel mai important brand spaniol de sport, cu unul dintre cel mai mari volume de vânzări din lume și în primele zece mărci globale. A fost fondată de Fructuoso López în 1965 și de atunci progresul său a fost rapid. În prezent este prezentă în peste 120 de țări, cu nouă filiale în Statele Unite, Italia, China, Marea Britanie, Germania, Mexic, Panama și Brazilia. Joma este prezentă în toate disciplinele sportive tradiționale. În ceea ce privește fotbalul, are peste 300 de echipe profesioniste de fotbal sponsorizate în întreaga lume, cum ar fi Atalanta BC, Villarreal CF, câștigătoare a Ligii Europa în 2021, ACF Swansea, Toulouse, RSC Anderlecht, Cruz Azul, TSG Hoffenheim, SD Eibar și echipe naționale precum Ucraina și România, printre altele. Datorită acestor sponsorizări, Joma este prezentă în toate ligile majore de fotbal din lume, în toate competițiile internaționale și la Cupa Mondială.