Meci mare sâmbătă la Hjørring, de la ora 14.00 ora României! Fortuna Hjørring, vicecampioana Danemarcei, şi Brøndby IF, campioana en-titre, îşi dispută titlul în Elitedivisionen! Este ultima etapă a play-off-ului în Danemarca, una dintre cele mai tari naţiuni din fotbalul feminin! Fortuna şi Brøndby sunt despărţite de doar două puncte! Fortuna Hjørring, formaţie la care evoluează Florentina Olar-Spânu, căpitanul echipei naţionale a României, e prima, cu 42 de puncte, şi mai are nevoie de un rezultat de egalitate pentru a-şi trece în cont titlul cu numărul nouă!

Brøndby IF, cu zece titluri în palmares, încearcă, în al 12-lea ceas, să-şi apere titlul cucerit sezonul trecut! Cele două formaţii s-au întâlnit luna trecută în finala Cupei, câştig de cauză având echipa Florentinei Olar, 3-1, care a şi marcat în acel joc. În sezonul regular, Brøndby IF a remizat la Hjørring, 2-2, şi a învins pe teren propriu cu 4-2. În play-off, la Brøndby, cele două mari rivale au încheiat la egalitate, scor 1-1.

"Atmosfera în sânul echipei e una foarte bună. Ne cunoaştem atât de bine, încât sunt convinsă că tactica nu va avea niciun rol în jocul de sâmbătă, Diferenţa, în opinia mea, va fi făcută de atitudine, de determinare, de şansă", a declarat Florentina Olar, cea poreclită "Doamna fotbalului românesc", jucătoare pe care danezii au vrut-o pentru naţionala lor, dar s-au lovit de refuzul româncei.

"Sunt convinsă că vom cuceri titlul! Îl merităm, fără falsă modestie. Am făcut un sezon foarte bun. Aici, la Hjørring, lumea se pregăteşte deja de sărbătoare", a punctat Florentina Olar.

Fortuna Hjørring ar fi fost campioană încă de acum o săptămână, dar Brøndby IF a întors miraculos rezultatul partidei cu KoldingQ, 3-2, într-un final dramatic. "Nu a fost singura partidă pentru Brøndby în acest sezon în care marchează pe final, rescriind practic istoria unor meciuri. Să sperăm că norocul lor s-a terminat", a mai spus Florentina Olar, care ar putea cuceri sâmbătă cel de-al doilea titlu de campioană a Danemarcei cu Fortuna.

Zilele trecute, Florentina Olar şi-a prelungit contractul cu Fortuna Hjørring, unde e considerată una dintre cele mai bune jucătoare din istoria clubului!