La finalul întrevederii cu membrii Comitetului Executiv, Christoph Daum a declarat: „E foarte important ca membrii Comitetului Executiv să aibă un feedback despre cum muncesc, despre cum merge acest proces de înnoire. Trebuie să se știe clar modul cum lucrăm. Totodată, ce planuri avem pentru un viitor în care să avem rezultate mai bune și să facem performanță. Meciul cu Chile a fost pentru mine semnul că putem juca foarte bine, am fost mulțumit de cum a arătat echipa. Cred că acum membrii comitetului au înțeles pe deplin proiectul meu și cum putem progresa”.

„Vreau să implementez, pas cu pas, metodele din Germania”

Selecționerul a mai punctat: „Desigur, avem puține puncte în grupa de calificare la Mondial, este o situație nefavorabilă, dar am explicat cât am putut de clar ce ne dorim pentru viitor. Consider că feedback-ul a fost foarte bun, am văzut că m-au urmărit și au fost interesați. Am primit și întrebări specifice, despre toate lucrurile pe care noi le lucrăm, nu doar în plan tactic. Cunosc foarte bine cum se lucrează în Germania și vreau să implementez, pas cu pas, metodele de acolo. De exemplu, corelarea dintre toate loturile naționale”.

„Sunt autocritic, nu mă mulțumesc cu punctele pe care le avem”

În final, tehnicianul german a adăugat: „Nu depinde de mine dacă voi mai continua ca selecționer, contractul meu expiră la finalul preliminariilor. Mă bucur că, acum, atât Comisia Tehnică, cât și Comitetul Executiv, știu cum lucrez. Sunt doar două opțiuni, ori ne oprim, ori continuăm până în 2020. Dar nu e decizia mea. Nu sunt aici pentru că altfel aș fi fost șomer, sunt aici ca să ajut la dezvoltarea fotbalului românesc și să obțin rezultate bune. Și să știți că sunt foarte autocritic. Nu mă mulțumesc cu punctele pe care le avem în grupă acum, dar meciul cu Chile îmi dă speranțe că suntem pe drumul cel bun. Acum îmi continui munca, mă duc să vorbesc cu Vlad Chiricheș, merg să urmăresc echipele românești în cupele europene, în Liga 1, dar și jucătorii din străinătate”.

Rezumatul meciului România – Chile 3-2