Tot astăzi, selecționerul Anghel Iordănescu a susținut și o conferință de presă la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, în care a caracterizat următoarele două partide ca fiind ”cele mai importante, pentru că ne pot duce la Campionatul European”.
 
”Suntem optimişti şi încrezători pentru meciurile cu Finlanda și Feroe. Vom încerca să simplificăm ecuaţia calificării prin jocul nostru”, a declarat selecționerul care regretă absența spectatorilor de la meciul de joi, în urma deciziei UEFA: ”Nu-mi amintesc ca în mandatele mele România să fi jucat vreun meci pe teren propriu fără oameni în tribune. Aveam nevoie de suporteri pe stadion mai mult ca oricând, ne-ar fi ușurat misiunea”
 
La întâlnirea cu jurnaliștii au fost prezenți și cei doi ”tricolori” care au contribuit la victoria cu 2-0 din Finlanda, din actualele preliminarii. Atunci, Bogdan Stancu a reușit o ”dublă”, iar Lucian Sânmărtean două assist-uri. ”Ar fi bine să repete performanța de atunci și să câștigăm încă o dată”, a punctat selecționerul Anghel Iordănescu.
 
Pe 8 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, ”tricolorii” vor întâlni Finlanda, pentru ca pe 11 octombrie, la Torshavn, de la ora locală 17:00 (19:00 ora României), reprezentativa noastră să încheie campania de calificare la EURO cu partida contra Insulelor Feroe.

Foto: Mediafax / Octav Ganea