Marți, 13 octombrie, la stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești are loc activitatea de presă a naționalei Austriei, adversara tricolorilor în partida de miercuri.

Începând cu ora 16:45, în sala de conferință de la stadion, va avea loc întâlnirea cu presa a selecționerului Franco Foda și a căpitanului Julian Baumgartlinger. În prima parte a conferinței de presă va fi permis accesul jurnaliștilor români. Declarațiile celor doi vor fi traduse în timp real. A doua parte se va desfășura prin videoconferință doar cu participarea online a ziariștilor din Austria. Jurnaliștii români vor fi rugați să se mute în tribună.

De la ora 17:30, naționala Austriei va susține antrenamentul oficial pentru meciul cu România. Jurnaliștii prezenți vor avea acces doar în primele 15 minute.

Partida România – Austria din Liga Națiunilor se va disputa miercuri, 14 octombrie, de la ora 21:45, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, și va fi transmisă în direct la PRO TV și Radio România Actualități. Lista jurnaliștilor și fotoreporterilor acreditați poate fi consultată AICI.

Remiterea acreditărilor și vestelor foto (doar în schimbul legitimațiilor de serviciu vizate pe anul în curs) se va face doar de la casieria stadionului ”Ilie Oană”, conform următorului program:

  • 13 octombrie – între orele 15:15 – 16:00
  • 14 octombrie – între orele 18:30 – 19:15

Reguli speciale pentru prezența la meciul România – Austria:

  • Accesul jurnaliștilor cu loc la masa presei se va face exclusiv pe la Intrarea Media, în urma testării temperaturii, iar purtea măștii este obligatorie.
  • Accesul fotoreporterilor în stadion se va face prin zona dintre tribună și turn, din apropierea Intrării Media, în urma testării temperaturii, purtarea măștii fiind obligatorie.
  • Fotoreporterii vor ocupa locurile fixate în spatele celor două porți nu mai devreme de ora 20:00 (câte 4 în fiecare colț al terenului, în spatele panourilor publicitare); la finalul partidei, fotoreporterii vor părăsi terenul prin același loc.
  • La masa presei, jurnaliștii vor avea alocat propriul loc, pentru respectarea regulilor de distanțare socială și a regulilor din Protocolul UEFA
  • În contextul efectelor pandemiei și al Protocolui UEFA dedicat, nu se va organiza zonă mixtă la finalul partidelor, în schimb un jucător va fi prezent alături de selecționer la conferința de presă de după meci. În același timp, nu va fi organizată Media Working Area.

Vă mulțumim anticipat pentru respectarea acestor reguli impuse de contextul special pe care îl parcurgem împreună și pentru interesul pe care dumneavoastră și instituțiile media pe care le reprezentați îl acordați activității echipei naționale!