AS Performer Constanța va debuta luni în ediția din acest an a Cupei Campionilor Europeni (Euro Winners Cup) la fotbal pe plajă, competiție echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. În primul meci, elevii lui Viorel Farcaș se vor duela cu englezii de WKR Santos.

Cea de-a patra ediție a acestei întreceri se va desfășura la Catania, în perioada 23-29 mai 2016.

La tragerea la sorți care a avut loc în 4 mai, campioana României a fost repartizată în Grupa G.

Programul partidelor din grupă:

Etapa 1 (Luni, 23 mai 2016)
Ora 12.15 (ora locală)
AS Performer Constanța – WKR Santos
Ora 13.30
CS Djoker Chișinău – SC Braga

Etapa a 2-a (Marți, 24 mai 2016)
Ora 11.00
AS Performer Constanța – CS Djoker Chișinău
Ora 12.15
SC Braga – WKR Santos

Etapa a 3-a (Miercuri, 25 mai 2016)
Ora 11.00
WKR Santos – CS Djoker Chișinău
Ora 12.15
SC Braga – AS Performer Constanța

"Avem un program bun. Începem cu cea mai accesibilă adversară și terminăm cu cea mai puternică formație din grupă. Santos se bazează pe jucători din echipa națională a Angliei, în timp ce Djoker a făcut multe achiziții internaționale și ar putea să aibă probleme în ceea ce privește unitatea grupului. Sper ca la ora duelului cu portughezii să fim calificați și noi, și ei, iar confruntarea respectivă să decidă doar câștigătoarea seriei”, a spus Viorel Farcaș, antrenorul campioanei României.

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 în cele opt grupe se vor califica în optimile de finală, fază ale cărei meciuri vor avea loc în 26 mai.
AS Performer Constanța are în lot și componenții reprezentativei României, astfel că turneul de la Catania constituie o bună oportunitate de pregătire pentru meciurile pe care tricolorii le vor juca în acest an (în Liga Europeană și în preliminariile Cupei Mondiale – Bahamas 2017).

LOTUL PENTRU CUPA CAMPIONILOR EUROPENI – CATANIA 2016

Portari: Laurențiu GHEORGHE, Ionuț FLOREA
Jucători de câmp: Ionuț MOVILEANU, Adrian TĂNASE, Ionel POSTEUCĂ, Liviu CROITORU, Raj CĂRĂULEANU, Dorel ZAHARIA, Marian MĂCIUCĂ, Bogdan CIOCĂNEL