Cupa României la futsal a programat în acest week-end șase dintre partidele din optimile de finală ale competiției. Confruntările au fost, așa cum era de așteptat, foarte spectaculoase. Surpriza a venit de la Brașov, acolo unde divizionara secundă Colțea a reușit să treacă de Spicom Sfântu Gheorghe, echipă din Liga I. Colțea Brașov s-a impus la limită, scor 7-6, la capătul unui meci dramatic. La pauză, oaspeții de la Sfântu Gheorghe conduceau cu 3-2! Tot 7-6 a fost și în meciul dintre Pro-Tineret Sighișoara și Bukovina Vicov, două formații din eșalonul secund al futsalului românesc.

1.000 de spectatori la derby-ul Harghitei

Cotate cu prima șansă, United Galați și Autobergamo Deva, ocupantele primelor două poziții în ierarhia Ligii I, s-au impus fără probleme, calificându-se în „sferturi”. Sala Sporturilor „Erős Zsolt Arèna” din Miercurea Ciuc a găzduit meciul dintre formația gazdă, Imperial WET, liderul ligii secunde, și FK Odorheiu Secuiesc, locul 4 în Liga I și una dintre cele mai în formă echipe din futsalul românesc la această oră. Derby-ul județului Harghita a fost un adevărat spectacol. Într-un oraș în care hocheiul pe gheață e o adevărată religie, futsalul, sport „născut” la Miercurea Ciuc în urmă cu aproape patru ani, a reușit să aducă în tribunele Sălii Sporturilor aproximativ 1.000 de spectatori! La aceeași oră, la Patinoarul „Vákár Lajos”, unde se disputa un turneu de hochei pe gheață, erau tot atâția oameni!

„Nu m-am putut face auzit”

Încurajată de o galerie numeroasă venită de la Odorheiu Secuiesc, echipa lui Jakab Zoltan a luat în serios partida, impunându-se cu scorul de 9-1 (4-0). Imperial WET Miercurea Ciuc nu a făcut însă figurație, contribuind din plin la spectacol. Din păcate pentru ea, divizionara secundă a plătit tribut numeroaselor ocazii ratate.

„Nu mai sunt multe de spus la un asemenea scor. Diferența de valoare e clară, dar continuăm, ca și în campionat, să ratăm foarte mult. Ce rămâne după acest joc? Atmosfera din Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc! A fost o adevărată sărbătoare. A fost extraordinar. Pentru prima oară nu m-am putut face auzit de băieții mei în timpul unui joc”, a spus Walter Gorbe, finanțatorul și antrenorul celor de la Imperial WET.

Record de telespectatori!

Partida dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și FK Odorheiu Secuiesc a fost transmisă în direct pe „facebook”-ul Federației Române de Fotbal și pe „youtube”. Peste 10.000 de oameni au urmărit „live” confruntarea de la Miercurea Ciuc, ceea ce înseamnă un nou record de la începutul colaborării dintre FRF și TotalSoft, sponsorul Ligii I la futsal.

Iată programul și rezultatele de până acum din optimile de finală ale Cupei României:

4 februarie
CSM Politehnica Iași (L1) – Muncitorul Reșița (L1) 6-4

5 februarie
CFF Clujana Cluj (L1) – CS United Galați (L1) 1-7
Luceafărul Buzău (L2) – Autobergamo Deva (L1) 6-13
Imperial WET Miercurea Ciuc (L2) – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (L1) 1-9
Pro-Tineret Sighișoara (L2) – Bukovina Vicov (L2) 7-6
Colțea 1920 Brașov – Spicom Sfântu Gheorghe (L1) 7-6

6 februarie
ora 18.00
Dunărea Călărași (L1) – Informatica Timișoara (L1)

15 februarie
Șoimii Șimand (L4) – City’US Târgu Mureș (L1)