Foto: Facebook United Galați

Din pricina pandemiei de coronavirus, Federația Română de Fotbal s-a văzut nevoită „să înghețe” sezonul în Liga I la futsal, excepție făcând lupta pentru titlul de campioană.

Și acest ultim duel e redus la doar două meciuri între ocupantele primelor două poziții în ierarhia Ligii I în momentul întreruperii campionatului, CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc. Datele de desfășurare ale celor două partide nu au fost încă stabilite.

Pentru CS United Galați, aceasta este cea de-a patra prezență consecutivă în finala Ligii I la futsal! În precedentele trei, gălățenii au pierdut de fiecare dată. Anul trecut chiar în fața echipei Imperial WET, care a câștigat în premieră titlul național.

Oficialii, antrenorii și jucătorii echipei de futsal Imperial WET Miercurea Ciuc așteaptă cu nerăbdare finala Ligii I. Cei mai mulți dintre jucătorii echipei harghitene se află încă la Miercurea Ciuc, unde au fost surprinși de starea de urgență instituită de autorități în urmă cu două luni. Walter Gorbe, finanțatorul ciucanilor, vrea ca echipa sa să aducă la Miercurea Ciuc un nou titlu de campioană a României.

„Nu avem probleme cu salariile”

– Domnule Walter Gorbe, ce ne puteți spune despre echipa dumneavoastră?
– Așteptăm cu toții să vedem când vom putea începe pregătirea pentru cele două meciuri care ne-au mai rămas de disputat în acest sezon. Așteptăm de asemenea stabilirea datelor de disputare ale partidelor cu CS United Galați. Cei mai mulți dintre băieți sunt la Miercurea Ciuc. Alții sunt la casele lor. Toți au primit din partea staff-ului echipei programe de pregătire individuală.

– Ați ținut legătura cu jucătorii?
– Da. Dar mai important a fost să le pot asigura liniștea într-o astfel de situație. Nu avem probleme cu salariile. Suntem un club serios.

„În cantonament la Odorheiu Secuiesc”

– Este clubul pregătit pentru reluarea pregătirilor?
– Sigur. Suntem pregătiți pentru orice. Suntem gata să intrăm în cantonament în condițiile permise de autorități. Suntem pregătiți inclusiv pentru analize, pentru teste, care nu sunt chiar ieftine. Am luat în considerare un lot de 20 de persoane, care va fi testat în mai multe rânduri.

– Ați ales locația pentru cantonament?
– Încă nu. Nici măcar nu știm dacă la Sala Polivalentă din Miercurea Ciuc s-au încheiat lucrările de renovare demarate cu multe luni în urmă și din cauza cărora am fost nevoiți să ne antrenăm și să jucăm fie la Odorheiu Secuiesc, fie la liceul „Márton Áron” din Miercurea Ciuc. Cel mai probabil, vom intra în cantonament la Odorheiu Secuiesc.

„Le-am spus să nu intre în panică”

– Finala?!
– E bine că se joacă. Ar fi fost nedrept să acorzi titlul de campioană după doar două etape jucate în play-off, pe seama clasamentului din acel moment. Nu avea niciun sens. Nu am fost cu nimic inferiori adversarului, dimpotrivă. Imperial WET a condus sezonul Ligii I, iar duelul cu United e egal în acest moment, 2-2, deși din cele patru confruntări trei s-au disputat pe terenul gălățenilor.

– Vă temeți de această finală în doar două jocuri?
– Nu. Cel puțin acasă nu vor avea vreo șansă. Nimeni nu ne-a învins în ultimii doi ani pe teren propriu, chiar dacă nu am jucat toate meciurile la Sala Sporturilor „Zsolt Erőss”.

– Sunteți optimist!
– Sunt, pentru că știu ce echipă avem, ce caractere avem în echipă. Îmi amintesc și acum de finala de anul trecut. Conduceam cu 2-0 după primele meciuri jucate la Miercurea Ciuc. Apoi, duelul s-a mutat la Galați. Am pierdut primul joc. La finalul său am stat de vorbă cu băieții. Le-am spus să nu intre în panică și să îmi promită că a doua zi vor cuceri titlul. Și s-au ținut de cuvânt! Suntem hotărâți să ne păstrăm titlul de campioni ai României.

Articol de Adi Dobre