În ultimii ani, Bukovina le-a dat mari bătăi de cap unor echipe care se află acum pe prima scenă a futsalului românesc, câștigându-și respectul adversarilor.

La sfârșitul acestei săptămâmi, la Vicovu de Jos sosește CS United Galați, vicecampioana țării, și finalista de acum doi ani a Cupei României. Meciul Bukovina Vicov – United Galați contează pentru faza a doua a Cupei României.

Localnicii spun că sala în care se va juca partida Bukovina – United va fi neîncăpătoare!

La Vicovu de Jos, dar și în localitățile apropiate, sportul reprezintă un fenomen de masă. O spune cel care a dat viață echipei Bukovina, Corneliu Carcea: „Noi, aici, la Vicovu de Jos, am început cu handbalul. Cu handbalul școlar, cel cu care am ajuns campioni ai României acum un deceniu! Am avut inclusiv echipă de Liga a II-a, echipă formată din foștii juniori. Am fost nevoiți să renunțăm la handbal din cauza perspectivei. Așa am ales să continuăm cu futsalul. Și asta pentru că la noi în comună, precum și în Vicovu de Sus, care acum e orășel, dar și la Voitinel, există multe echipe care joacă futsal în fiecare zi. Am avut astfel arie de selecție”.

Corneliu Carcea a jucat handbal la Metalul Bistrița înainte de 1989. „M-am întors acasă la începutul anilor 90 și am zis să mă implic în sportul de aici. Mi-am spus că unde e pasiune și nu interes nu ai cum să nu izbândești. Așa au venit rezultatele din handbal despre care am amintit mai devreme”, explică Corneliu Carcea.

Futsalul a prins la Vicovu de Jos, care a adunat toate talentele din împrejurimi. „Aproape toți jucătorii sunt din comuna noastră ori din Vicovu de Sus sau din Voitinel. I-am ales pe cei mai buni. Am legitimat 58 de jucători. Acum au rămas doar 13. Sunt însă 13 oameni care compun o echipă și pe parchetul sălii și în afară. Sunt foarte buni prieteni și cred că și acesta e unul dintre secretele noastre, faptul că băieții sunt foarte buni prieteni. Avem chiar și un stranier, din Dornești! Iulian Zlotar se numește. Suntem la al treilea an în Liga a II-a și, sincer, vrem să promovăm. Știm că nu va fi ușor, dar suntem ambițioși”, spune Carcea.

Antrenorul echipei Bukovina Vicov e Cristin Burlică, cel care, la 25 de ani, e și portarul echipei Bukovina Vicov. „E portar de echipă națională”, afirmă Corneliu Carcea. Antrenor-jucător la Bukovina. Burlică e profesor de sport la Liceul „Vasile Nistor” din Vicovu de Sus, fost handbalist, campion național cu echipa școlii din Vicovu de Jos acum zece ani la Odorheiu Secuiesc! În afara lui Cristin Burlică, Bukovina Vicov îi propune futsalului românesc pe Alin Schipor, Iulian Zlotar, Constantin Cârdei, Claudiu Cornec sau Cătălin Solcan, toți idoli ai puștilor din zonă.

Meciul cu United Galați va fi o sărbătoare pentru noi. Lumea vine la meciurile noastre. Am avut sala plină la meciul cu West Deva, din liga secundă, în week-end-ul trecut. Pentru meciul cu vicecampioana României vrem să apelăm la Jandarmerie, ca să nu avem probleme”, spune Corneliu Carcea.

Ultima echipă din Liga I care a vizitat sala din Vicovu de Jos a fost Dunărea Călărași, acum trei ani, tot în Cupa României. Bokovina a dat atunci o replică foarte bună mult mai titratei sale adversare. „Am pierdut cu 2-7! Două dintre golurile oaspeților au fost de fapt autogoluri! Am jucat foarte bine, ceea ce vrem să facem și acum, împotriva vicecampioanei United Galați”, a concluzionat Corneliu Carcea.