Trupa pregătită de David Asandei, care a dominat sezonul regular, a ajuns în finala Ligii I, unde a pierdut la mare luptă, 2-3 la „general”, în fața formației Autobergamo Deva.

„Am sunat adunarea pentru ziua de 31 iulie. Pare că a fost o vacanță lungă, dar să nu uităm că noi am jucat până în iunie. Apoi le-am dat posibilitatea celor cu probleme medicale să își revină. Am vrut în același timp să îi așteptăm pe brazilieni, să începem cu toții”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

De la United au plecat în vacanță, acasă, în Brazilia, doi jucători, Wellington Da Silva și Kailon Borges, dar se vor reîntoarce patru! „Așteptăm alți doi brazilieni. Unul dintre ei, Adolpho Nascimento, a jucat la Ekonomac Kragujevac, campioana Serbiei. Îl știm, l-am văzut în câteva jocuri. Al doilea, Gullherme Varela, vine la recomandarea lui Borges. A jucat în Liga a II-a din Brazilia”, a spus Asandei.

United Galați a pierdut însă doi oameni de bază, internaționalii Emanuel Moldoveanu și Ion Al-Ioanei. „Moldoveanu a plecat în Germania și își va încheia cel mai probabil cariera acolo. Are 33 de ani și l-am înțeles, mai ales că a plecat cu familia. Al-Ioanei mi-a spus că se retrage pentru că vrea să se dedice familiei și afacerilor pe care le are”, a adăugat David Asandei, care a vorbit și despre obiectivele campioanei României pentru viitorul sezon: „Va fi mult mai greu decât în sezonul trecut. Sunt echipe care s-au întărit și mă gândesc la Deva, care a luat doi jucători cu mare experiență, Mimi Stoica și Alpar Csoma. Ca în fiecare an, ne propunem să ne batem pentru podium. Am urcat constant în ultimii ani. Am încheiat pe locul trei, anul trecut pe poziția a doua, așa că, logic, ar trebui să încheiem pe primul loc! Poate fi însă și locul patru!”.

Pregătirile echipei United vor demara la Galați, iar pe 10 august vicecampioana va fi prezentă la Cupa Iașiului, alături de alte trei echipe. În zilele de 18 și 19 august, United va organiza la Galați Cupa Dunării „Nicolae Rainea”, la care vor mai participa Poli Iași, Dunărea Călărași și FK Odorheiu Secuiesc. „Cu acest prilej vom prezenta și echipa pentru noul sezon”, a precizat David Asandei.