CS United Galați și Autobergamo Deva, „campioana” și „vicecampioana” sezonului regular, se află, după patru jocuri disputate din finala play-off-ului, la egalitate 2-2. Marți seară, 30 mai, la Galați, de la ora 19.00, în direct la Digi Sport, United și Autobergamo vor evolua cu trofeul pe masă!

Ardelenii pornesc duminică spre Galați

Cele două finaliste se pregătesc intens pentru duelul decisiv. Autobergamo va pleca spre Galați duminică dimineață, în aceste zile antrenorul-jucător Florin Ignat programând câte două antrenamente zilnice, acasă, la Deva. Ardelenii sunt hotărâți să cucerească titlul de campioni ai României. „Am pierdut deja un trofeu, Cupa României, așa că nu ne permitem să mai ratăm unul”, spune veteranul Vlad Iancu, portarul echipei Autobergamo Deva și al primei reprezentative a României. În vârstă de 39 de ani, împliniți pe 3 ianuarie, Vlad Iancu vrea să cucerească marți seară cel de-al șaselea titlu din cariera sa.

„Ar fi greu de digerat un nou eșec”

„Am trei titluri cu CIP Deva, unul cu City’US Târgu Mureș și unul cu Autobergamo. Mi-aș dori încă unul! Știu însă că nu va fi ușor. Presiunea în acest ultim meci e pe umerii noștri, ai celor de la Deva. Știm asta, dar nu ne deranjează. Vom juca la Galați, acasă la United, și nu va fi ușor, o știm. Am ajuns la meciul decisiv. Sincer, nu credeam că se va ajunge aici. Dar, tot sincer o spun, pentru spectacol e frumos așa. Mergem să câștigăm. Înaintea primelor două meciuri, de la Galați, am spus că mergem să câștigăm ambele partide, pentru a încheia apoi socotelile acasă, la Deva. Nu s-a întâmplat însă așa. Ar fi păcat să nu câștigăm titlul. E munca noastră de un an. Am pierdut Cupa României și ar fi greu de digerat un nou eșec”, a declarat, pentru www.frf.ro, Vlad Iancu.

Gălățenii, care au mai jucat o finală în urmă cu șase ani, dar au pierdut în fața echipei City’US Târgu Mureș, sunt hotărâți să spargă gheața! Cu publicul în spate, oamenii lui David Asandei vor să-și încununeze cu un titlu de campioană cel mai bun sezon din istorie. United Galați a dominat sezonul regular în Liga I, omogenitatea și disciplina fiind principalele calități ale echipei lui Asandei.

„Puțini m-au auzit!”

Viorel Cojoc, 35 de ani, căpitanul echipei și cel mai vechi component al lui United, spune că formația gălățeană nu va lăsa să-i scape șansa pe care o are în acest sezon. „E ultimul meci! Altă variantă decât victoria, nu există. Șansele sunt 50 la 50! Avem o echipă bună. Nu avem vedete. Forța grupului a făcut din United lider în Liga I. Eu am spus încă de la începutul sezonului că ne vom bate la titlu. Puțini m-au auzit! Sunt la sfârșit de carieră și îmi doresc foarte mult un titlu. Ar fi ca o recompensă pentru întreaga mea carieră, pentru munca și sacrificiile pe care le-am făcut. Suntem foarte motivați, mai ales că vom juca în fața suporterilor noștri. Autobergamo Deva e o echipă foarte bună, cu jucători de mare valoare. Dacă vom pierde, nu va fi un capăt de țară. Viața merge înainte”, a spus, pentru www.frf.ro, Viorel Cojoc.

Rezultatele înregistrate până acum în finala play-off-ului Ligii I:
United – Autobergamo 4-2
United – Autobergamo 3-5
Autobergamo – United 1-2
Autobergamo – United 6-2