Sala Sporturilor din Deva programează azi finala Final Four-ului Cupei României la futsal, finală în care se vor înfrunta formațiile CS United Galați și Autobergamo Deva. Meciul e programat de la ora 19.15, în direct, la Digi Sport.

Gălățenii au ajuns în ultimul act al competiției după ce ieri au învins, fără drept de apel, echipa CSMS Iași, scor 7-3 (4-2). “Cred că experiența și-a spus cuvântul. Avem o formație cu o medie de vârstă peste cea a Iașiului, care a folosit și ieri mulți jucători tineri. A fost mai ușor decât în ultimul meci de campionat contra lor”, a declarat David Asandei, antrenorul grupării gălățene.

Deși adversara din finală are avantajul terenului propriu, Asandei spune că niciuna dintre cele două combatante nu are statut de favorită. “Va fi un meci foarte greu. Jucăm împotriva echipei gazdă, organizatoarea Final Four-ului. E de așteptat ca sala să fie plină, iar atmosfera să favorizeze adversarul. Cred că în această finală nu există favorită. Și noi și Autobergamo avem șansa de a cuceri trofeul”, a mai spus Asandei.

CS United Galați a mai disputat două finale de Cupa României, în 2011 și 2012, ambele pierdute. “Acesta e motivul pentru care dorim să ducem anul acesta Cupa la Galați”, a punctat Asandei.

“Finala din semifinale” s-a jucat între Autobergamo Deva și City’US Târgu Mureș. A fost o reeditare a duelului din semifinalele play-off-ului Ligii I dintre cei doi granzi ai futsalului românesc. Autobergamo s-a impus la loviturile de departajare! La finalul prelungirilor scorul era egal, 4-4, formația din Deva impunându-se, după "loteria” loviturilor de departajare, cu 6-5.

“Meciurile împotriva celor de la City’US Târgu Mureș sunt din ce în ce mai frumoase. Cu cât jucăm mai multe partide cu ei, cu atât valoarea confruntărilor crește! Trebuie să recunoaștem însă că am avut și mult noroc aseară. Dar și șansa face parte până la urmă din joc. Dacă nu învingem azi și nu luăm Cupa, succesul de aseară a fost degeaba”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al deținătoarei trofeului, Autobergamo Deva.