CS United Galați, liderul sezonului regular, s-a calificat sâmbătă în semifinalele play-off-ului Ligii I la futsal, trupa pregătită de David Asandei rezolvând disputa cu Spicom Sfântu Gheorghe după doar două jocuri.

După ce au învins în deplasare în prima partidă, scor 7-3, gălățenii au făcut spectacol și în cel de-al doilea joc, disputat pe teren propriu, 8-3 (4-2). Meciul, programat inițial pentru duminică, s-a jucat sâmbătă la solicitarea formației Spicom Sfântu Gheorghe.

„Ne bucură această calificare, pe undeva normală, având în vedere parcursul nostru din acest sezon. A fost un meci frumos, în care oaspeții au condus la un moment dat cu 2-1! Pe final, însă, ne-am permis să folosim toți jucătorii din lot. Am încheiat disputa cu doi juniori de 17 ani pe teren. Unul dintre ei, Robert Crișan, e un mare talent. Dacă se va ține de treabă va ajunge sus! Acum așteptăm să vedem cu cine ne vom întâlni în semifinale. Adversarul se va alege dintre Informatica Timișoara și Dunărea Galați. În primul joc, disputat la Călărași, Informatica a învins cu 6-0. M-a surprins înfrângerea Dunării, care în sezonul regular a pierdut greu pe Bega și a învins acasă. Cum niciun meci nu seamănă cu altul, orice e posibil. Noi suntem însă pregătiți penru orice adversar”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

Din postura de lider al Ligii I la sfârșitul sezonului regular, United va disputa primul meci din semifinale în deplasare, după care duelul se va muta la Galați pentru următorul și, eventual, al treilea meci.


Programul meciurilor din play-off:

CS United Galaţi – Spicom Sfântu Gheorghe 8-3
– în prima partidă: Spicom – United 3-7

23 aprilie, ora 18:00
Autobergamo Deva – CSM Politehnica Iași
– în prima partidă: Politehnica – Autobergamo 0-5
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS City’us Târgu Mureş
– în prima partidă: City’us – FK Odorheiu Secuiesc 1-3

24 aprilie, ora 18:00
Informatica Timișoara – Dunărea 2005 Călărași
– în prima partidă: Dunărea – Informatica 0-6

Programul semifinalelor:
Informatica / Dunărea – United Galați
FK Odorheiu Secuiesc / City’us – Autobergamo / Politehnica Iași

Duelurile din această fază a competiției se dispută după criteriul „cel mai bun din trei partide”, primul meci având loc la echipa ce a încheiat sezonul regular pe o poziție inferioară. Finala campionatului se va disputa, în premieră, după principiul „cel mai bun din cinci partide”. În cazul în care un meci se încheie la egalitate, urmează două reprize a câte cinci minute fiecare și, dacă egalitatea persistă, lovituri de departajare de la 6 metri.