După prima partidă (se joacă „cel mai bun din trei meciuri”), disputată în Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara, formația bănățeană conduce cu 1-0. Informatica s-a impus în urmă cu o săptămână la capătul unui meci dramatic, învingătoarea fiind stabilită la loviturile de departajare.

Partida United Galați – Informatica Timișoara e în direct, marți seară, de la ora 18.00, pe Digi Sport 4! În cazul în care United învinge marți, jocul decisiv se va disputa miercuri, de la aceeași oră, tot la Galați.

Lupu: „Sunt însă încrezător că ne vom califica în finală”

„Am plecat spre Galați cu un singur gând, acela de a ne califica în marea finală după doar un joc. Două confruntări cu United, la Galați, în doar 24 de ore va fi infernal. Al treilea meci va fi foarte dificil. Tocmai de aceea trebuie neapărat să învingem marți. Avem un lot destul de restrâns, dar, cred, mai valoros decât cel al gălățenilor. United e o echipă bună, în fața căreia e greu să învingi, mai ales la ea acasă. Mereu am avut probleme cu United. Sunt însă încrezător că ne vom califica în finală, pentru al doilea an consecutiv”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.

Bănățenii au ajuns luni la Galați, după un drum foarte lung. Lupu nu știe dacă va putea conta pe serviciile brazilianului Deco. „A făcut deplasarea, dar are încă probleme medicale. Vom vedea dacă e apt de joc”, a explicat Robert Lupu, care va evolua, ca de obicei, pentru echipa sa.

Asandei: „Putem ajunge chiar la loviturile de departajare”

United Galați a avut un sezon de excepție. Lideri în Liga I înaintea play-off-ului, gălățenii nici nu concep să nu joace finala cu Autobergamo Deva, formație care a rezolvat disputa din semifinală cu FK Odorheiu Secuiesc în două jocuri.

„Dacă nu ne calificăm în finală, sezonul, din punctul meu de vedere, e ratat. Băieții sunt motivați și așteaptă cu nerăbdare duelul cu Timișoara. Trebuie să câștigăm meciul de marți pentru a duce confruntarea în decisiv. Va fi un meci în care orice se poate întâmpla. Putem ajunge chiar la loviturile de departajare, așa cum s-a întâmplat la Timișoara, în primul joc. Informatica a cucerit un trofeu în acest sezon, Cupa României, așa că ar fi frumos să luăm noi titlul! Mizăm pe un număr mare de spectatori, care să ne încurajeze în acest meci", a spus David Asandei, antrenorul celor de la United Galați.