Foto: Facebook United Galați

Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați a găzduit marți seară un nou duel al celor mai bune echipe din futsalul românesc, CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc.

Confruntarea, a patra din acest sezon dintre cele două mari rivale, a contat pentru etapa a doua a play-off-ului Ligii I și a fost câștigată de formația gazdă, CS United Galați, scor 2-1. În urma acestui succes, vicecampioana ultimior trei ani a trecut pe primul loc în clasament.

Derby-ul de la Galați s-a disputat fără spectatori, o premieră în istoria futsalului românesc.

Fără aportul publicului, fără Dinicuță, Burdujel și fără antrenorul-jucător Florin Ignat, toți trei accidentați, CS United Galați părea victimă sigură în fața campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc, harghitenii sosind pe malul Dunării cu toate vedetele din dotare.

Ciucanii au dominat prima repriză, au avut posesie, dar nu i-au dat mari bătăi de cap lui Andrei Grigoraș, goalkeeper-ul lui United. În cele din urmă, după 10 minute și 4 secunde de joc efectiv, trupa lui Cosmin Gherman a reușit să deschidă scorul, prin Küsmödi Kacsa. Gălățenii au reacționat însă imediat, egalând prin Andrian Lașcu după doar 14 secunde!

Acesta a fost scorul primei reprize, deși ambele formații au trecut pe lângă golul de 2-1, prin Robert Crișan, respectiv Stefan Rakić.

La 72 de secunde de la reluare, același Andrian Lașcu a marcat, aducând Galațiul în avantaj! Imperial WET a turat motoarele, dar nu a mai reușit să marcheze. Mai mult, gruparea harghiteană a rămas fără internaționalul Sávio Valadares, care a fost eliminat cu 12 minute înainte de final. Vedeta campioanei Imperial WET a văzut cartonașul roșu după ce a intrat într-o altercație cu Alexandru Tănăsilă, delegatul echipei gazdă, pe care l-a lovit!

Cu om în plus pe teren preț de două minute, gălățenii nu au reușit să marcheze, oaspeții apărându-se eroic. A urmat un asediu la poarta vicecampioanei, cu Imperial WET jucând „5 contra 4” fără succes însă, tabela de marcaj rămânând neschimbată până la final.

„Ne-am temut foarte mult de acest meci în care, vă spun sincer, nu ne-am pus mari speranțe. Băieții au evoluat fără niciun fel de presiune și au făcut un joc mare, dând dovadă de spirit de sacrificiu. Nu pot decât să-i felicit și să le spun că sunt mândru de ei”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al vicecampioanei CS United Galați.

CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc 2-1 (1-1)
Au marcat: A. Lașcu (11, 22) / Küsmödi (11)
Sala Sporturilor „Dunărea”, Galați
Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș), Marian Ivănescu (București); Ionuț Smeu (Brăila)
Observator: Bogdan Sorescu (Pitești)

CS UNITED: Grigoraș – Lașcu, Obadă, Tacot, Boșneagă; Păduraru, Burdujel, Crăciun, Cireș, Stoica, Crișan, David
Antrenor: Florin Ignat
IMPERIAL WET: Victor Lopez – Pânzaru, Covaci, Sasse, Hadnagy; Dospinescu, Iszlai, Rakić, Deco, Savio, Fl. Matei, Cr. Matei, Prsić, Küsmödi
Antrenor: Cosmin Gherman

Liga I, play-off etapa a II-a:

Sâmbătă, 7 martie
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași 2-4

Marți, 10 martie
CS United Galați – Imperial WET Miercurea Ciuc 2-1 (1-1)

Clasament: 1. United 8p; 2. Imperial WET 6p; 3. Dunărea 4p; 4. Informatica 0p

Etapa viitoare, a III-a:

Sâmbătă, 21 martie, ora 16:00

Informatica Timișoara – CS United Galați

Duminică, 22 martie

Imperial WET Miercurea Ciuc – Futsal Club Dunărea Călărași

Tot ieri, s-a jucat partida FK Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, confruntare contând pentru etapa a doua a play-out-ului. La capătul unui meci deosebit de spectaculos, gazdele de la FK Odorheiu Secuiesc s-au impus cu scorul de 8-5 (3-3).

Articol de Adi Dobre