CS United Galați și Autobergamo Deva se află în fața meciului decisiv pentru stabilirea titlului în Liga I la futsal. Sezonul 2016-2017 se va încheia marți seară la Galați, cu „finala finalelor”, cum a numit David Asandei, antrenorul echipei United, confruntarea decisivă dintre formația sa și Autobergamo Deva. Meciul United – Autobergamo e de la ora 19.00, în direct, la Digi Sport!

După patru confruntări din finala play-off-ului Ligii I la futsal, CS United și Autobergamo se află la egalitate, 2-2. Fiecare din cele două formații a câștigat câte un meci pe terenul adversarei. Aceasta e prima finală din istorie care se dispută după regula „cel mai bun din cinci meciuri”.

Considerată marea revelație a actualului sezon, lider la finalul turului și tot pe primul loc la sfârșitul sezonului regular, United Galați a depășit toate așteptările, fiind foarte aproape de a cuceri în premieră titlul de campioană.
„A fost un sezon epuizant, dar frumos! Am ajuns la meciul decisiv, după un an de muncă. Indiferent de rezultatul din această ultimă confruntare vreau să-i felicit pe băieții mei pentru tot ceea ce au făcut. Nimeni nu ne dădea vreo șansă la începutul sezonului și nici pe parcurs. Ce va fi marți seară?! Orice se poate întâmpla în această finală a finalelor. Avem publicul de partea noastră, ceea ce reprezintă un avantaj, dar cred că United și Autbergamo pornesc având șanse egale. Aș vrea să câștigăm titlul. Ar fi primul din istoria clubului. Vrem, de asemenea, să ne alăturăm celorlalte discipline care au adus titluri de-a lungul anilor la Galați. Ar fi o realizare extraordinară”, a declarat, pentru www.frf.ro, David Asandei, antrenorul echipei United.

Tehnicianul gălățean are tot lotul la dispoziției pentru confruntarea de marți. „Nu avem probleme, chiar dacă unii jucători acuză diverse accidentări. Toți însă vor să joace! Nu e unul care să spună că nu poate, ceea ce mă bucură enorm”, a mai spus Asandei.

Autobergamo Deva, considerată de mulți drept cea mai valoroasă echipă din Liga I, a ajuns încă de duminică la Galați. Trupa lui Florin Ignat e hotărâtă să câștige pe malul Dunării și să ducă la Deva un nou trofeu.

Partida United – Autobergamo va fi condusă de doi dintre cei mai importanți arbitri din futsalul românesc, Gabriel Gherman și Bogdan Sorescu, ultimul fiind considerat printre cei mai buni din lumea la această oră. Ultima mare competiție la care Bogdan Sorescu a arbitrat a fost Final Four-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal! Alături de croatul Saša Tomić, românul Bogdan Sorescu „ a fluierat” finala de la Almatî, dintre Sporting Lisabona și Inter Movistar.

Rezervă de arbitru va fi Marin Ivănescu, în timp ce observatori ai partidei de marți seară vor fi Andrei Ioniță și Radu Petre.

La „finala finalelor” de la Galați va fi prezent și Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, care va efectua și premierea celor două finaliste!