În primul joc, luni, United Galați se impusese la loviturile de departajare, deschizând astfel scorul în ultimul act al sezonului 2016-2017. Finala din acest an se dispută, în premieră, după regula „cel mai bun din cinci meciuri”!

În cel de-al doilea episod al finalei, câștig de cauză a avut Autobergamo Deva, care a învins cu 5-3 și egalează astfel scorul finalei!

Prima repriză a confruntării de marți seară a fost, așa cum era de așteptat, una foarte disputată, cu futsal de mare calitate, dar și cu nervi întinși la maximum, mai ales pe final! Gălățenii au început, ca și în primul joc al finalei, foarte bine, reușind să deschidă scorul după aproape opt minute. Golul i-a aparținut lui Lascu, din pasa internaționalului Emanuel Moldoveanu. Acesta din urmă a evoluat pentru prima oară în finală, la jocul de luni seară Moldoveanu fiind suspendat, după eliminarea din semifinala cu Informatica Timișoara.

Cireș a trimis în bara porții echipei Autobergamo, ratând șansa unui 2-0, iar la faza imediat următoare, pe contraatac, Deva a egalat prin Moreira, după o pasă a lui Obadă. Autobergamo a speculat momentul psihologic și a trecut la conducere pe tabela de marcaj, după reușita lui Paulo Ferreira. Internaționalul român l-a executat pe portarul Wellington, din nou cu o prestație excelentă, după o pasă a lui Moreia. Trupa lui Florin Ignat a forțat, ratând câteva situații bune. Într-un final încins, gălățenii au primit lovitură de la 10 metri, după al șaselea fault comis de oaspeți. Lascu a transformat, iar la pauză s-a intrat la egalitate, United – Autobergamo 2-2!

La reluare, cele două formații au fost mult mai precaute. În prima jumătate a reprizei secunde, United și Autobergamo s-au neutralizat reciproc. În ciuda ocaziilor, golurile au lipsit. A fost însă liniștea dinaintea furtunii! Cu opt minute înainte de final, United a reușit să treacă din nou la conducere pe tabelă, după autogolul semnat de Paulo Ferreira, care a fost, pentru echipa sa, omul nepotrivit la locul nepotrivit la un contraatac al gazdelor. Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei oaspete, a decis să riște și a intrat în rol de „fly keeper”. Cu om în plus pe atac, dar cu poarta goală, Autobergamo Deva a reușit să egaleze, prin Moreira! Câteva minute mai târziu, veteranul Florin Matei a marcat un gol superb, șut cu stângul în vinclul porții gălățene, după o combinație cu Moreira.

În ultimul minut, a venit rândul lui David Asandei, antrenorul lui United, să scoată portarul dintre buturi pentru a fotța egalarea. La ultima fază, gălățenii ratează, iar Nuno Moreira marchează din propriul careu, închizând astfel tabela la 5-3 pentru Deva!

Partida de marți seară a fost arbitrată de tandemul Daniel Deca – Vlad Ciobanu.

Duelul dintre Autobergamo și United se va muta pentru următoarele două meciuri la Deva. Luni va avea loc următorul joc al finalei play-off-ului Ligii I!