Finala play-off-ului Ligii I a avut programat luni seară, la Deva, „actul 3”! După primele două jocuri disputate la Galați scorul era de 1-1 la „general”, iar duelul dintre CS United, liderul sezonului regular, și Autobergamo, locul secund, s-a mutat la Deva pentru următoarele două meciuri.
Finala play-off-ului se dispută în acest an, în premieră, după regula „cel mai bun din cinci meciuri”!

„Drama” din finala play-off-ului Ligii I la futsal a continuat astfel și la Deva, cu „episodul 3”, programat luni seară. CS United Galați a dat lovitura și a învins cu 2-1 (1-0), gălățenii pregătiți de David Asandei fiind astfel la doar o victorie distanță de primul titlu din istorie!

Marți, de la ora 18:00, Sala Sporturilor din Deva va găzdui meciul cu numărul 4. În cazul în care va învinge Autobergamo, duelul se va muta pentru confruntarea decisivă la Galați!

United, care a condus cu 1-0 în finală, după ce a câștigat primul meci disputat acasă, la Galați, a reușit să surprindă din nou „multi-naționala” lui Florin Ignat. Gălățenii au condus la pauză cu 1-0, după reușita lui Andrei Crăciun.

La reluare, Autobergamo Deva a restabilit egalitatea prin internaționalul Paulo Ferreira, din lovitură liberă. Cu șapte minute înainte de final, o combinație între brăilenii Andrei Crăciun și Emanuel Moldoveanu a dus la un nou gol în poarta gazdelor, 2-1 pentru United!

Autobergamo a făcut eforturi disperate pentru a egala măcar și a duce astfel confruntarea în prelungiri. United s-a apărat însă eroic și a reușit să conserve rezultatul până la final. Florin Ignat a scos inclusiv portarul, dar reduta oaspeților a rezistat.

„A fost o victorie mare. Nu am cuvinte să-mi exprim bucuria. Atunci când nu păcălești sportul, acesta te răsplătește. Suntem rupți de oboseală după efortul incredibil depus, dar suntem hotărâți să câștigăm și marți, pentru a încheia finala. Am dovedit că se poate”, a declarat, pentru www.frf.ro, Emanuel Moldoveanu, singurul internațional din lotul echipei United Galați.

„A fost incredibil de greu. Așa va fi și în meciul cu numărul 4, sunt sigur de asta. Orice s-ar întâmpla vreau să spun că sunt mândru de acești băieți. Am dovedit încă o dată că pentru noi imposibilul nu există! Acesta e și motto-ul clubului nostru”, a spus și David Asandei, antrenorul echipei United Galați.

Rezultatele de până acum din finala play-off-ului Ligii I ediția 2016-2017:

CS United – Autobergamo 4-2
CS United – Autobergamo 3-5
Autobergamo – CS United 1-2

Marți, 23 mai, ora 18:00: Autobergamo – CS United. Dacă va fi necesar, meciul decisiv se va disputa luni, 29 mai, la Galați!