Liga I la futsal programează în acest week-end şi la începutul săptămânii viitoare meciurile rundei cu numărul 12, a treia a returului şi ultima din anul de graţie 2018! Campionatul intern se va relua în luna ianuarie.

Startul etapei se va da sâmbătă la Iaşi, acolo unde Futsal Poli va primi vizita nou-promovatei SCM Gloria Buzău. În tur, moldovenii s-au impus la Buzău cu 2-0. Va fi ultimul meci pe banca echipei gazdă pentru Nelu Stancea, care a acceptat oferta celor de la Autobergamo Deva. “Vă mărturisesc faptul că mă despart greu. Am petrecut cinci ani şi jumătate în total la Iaşi. Am făcut cu oamenii de aici lucruri frumoase. Asta e însă viaţa. A venit vremea să mă bat şi la titlu, pentru că mergând la Autobergamo Deva acesta va fi obiectivul”, a declarat Nelu Stancea.

Tot sâmbătă e programat primul derby al etapei cu numărul 12. Este vorba despre confruntarea dintre Imperial WET Miercurea Ciuc şi Futsal Club Dunărea Călăraşi. În tur, Dunărea învingea dramatic, scor 6-5, la capătul unui meci nebun, partidele-thriller fiind specialitatea echipei Dunărea Călăraşi în acest sezon. “Ne aşteaptă un meci foarte greu. Avem de luat o revanșă după înfrângerea din tur. Cu muncă, cu seriozitate, aşa cum am jucat în ultima perioadă, sunt convins, vom învinge. Echipa e într-o formă bună. Dunărea Călăraşi rămâne aceeaşi echipă imprevizibilă pe care o ştie toată lumea. Îşi merită locul din clasament”, a spus Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET.

“Vrem să câştigăm la Miercurea Ciuc pentru a încheia cu bine anul şi ne-am pregătit pentru asta. Nu va fi uşor însă pentru că întâlnim un adversar redutabil, a declarat Marian Şotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călăraşi. Gherman şi Şotârcă au fost coechipieri şi la Deva, şi la echipa naţională!

Partida de la Miercurea Ciuc va fi ultima şi pentru arbitrul ploieştean Răzvan Dincuţă, care se va retrage din activitate.

Duminică va fi pauză, dar luni e programat un alt derby, confruntarea dintre Informatica Timişoara şi Autobergamo Deva. În tur a fost 1-1. Informatica nu îl va avea pe bancă şi nici în teren pe Robert Lupu. Acesta a decis să rămână doar selecţioner al primei reprezentative. “Nu voi sta pe bancă la acest ultim meci. Voi fi însă în tribună din postura de selecţioner al naţionalei României”, a spus Robert Lupu.

Robert Lupu, 36 de ani, antrenorul care i-a calificat pe tricolori la Campionatul European de futsal din acest an, găzduit de Slovenia, a declarat vineri: „Acum, înainte de startul unei noi campanii de calificare, pentru Cupa Mondială din 2020, a venit momentul să mă dedic doar echipei naționale, să îmi ofer întreg timpul în beneficiul proiectului pe care l-am început în urmă cu trei ani. Am obținut între timp o calificare la EURO, am fost aproape de a merge în următoarea fază, dar obiectivele mele sunt și mai îndrăznețe. Tocmai de aceea am luat această hotărâre. Doresc să mulțumesc întregii echipe și conducerii Informaticii Timișoara, care mi-a înțeles decizia, și, în același timp, să îi asigur pe fanii futsalului din România că voi face tot ce depinde de mine pentru ca naționala noastră să ajungă la un nivel cât mai înalt”.

Etapa 12
8 decembrie: Futsal Poli Iași – SCM Gloria Buzău (ora 17:30), Imperial Wet Miercurea Ciuc – Futsal Club Dunărea Călărași (ora 19:30)
10 decembrie: CFF Clujana Cluj – CS United Galați (ora 16:00), Informatica Timișoara – Autobergamo Deva (ora 18:00)
11 decembrie: Bukovina Vicov – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (ora 20:00)

Clasament: 1. Autobergamo Deva 26p; 2. United Galați 25p; 3. Informatica Timișoara 24p; 4. Imperial Wet 22p; 5. Dunărea Călărași 21p; 6. FK Odorheiu Secuiesc 17p; 7. Poli Iași 12p; 8. SCM Gloria Buzău 6p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana 0p

Articol de Adi Dobre