Informatica Timișoara a cucerit Cupa României rezevată echipelor sub 19 ani! Miercuri seară, în finala de la Târgu Secuiesc, unde s-a disputat „Final Eight”-ul competiției, gruparea bănățeană a învins formația gazdă CS KSE, scor 6-4 (4-3).

Succesul juniorilor timișoreni vine la o săptămână distanță de la triumful echipei mari în Cupa României! În urmă cu șapte zile Informatica reușea să cucerească în premieră Cupa României la futsal, după victoria dramatică în fața celor de la Autbergamo Deva. Astfel, Timișoara aduce pe malurile Begăi al doilea trofeu și e în cărți pentru un al treilea. ACS Poli Timișoara, echipa de fotbal, e califcată în semifinalele Cupei României!

Sala Sporturilor din Târgu Secuiesc a fost plină la finala turneului final al Cupei României la futsal, competiție rezervată echipelor sub 19 ani. KSE Târgu Secuiesc, chiar și fără căpitanul Attila Gall, suspendat după cartonașul roșu primit în semifinala cu Internazionale Traian Vaslui, pornea ca favorită.

Informatica Timișoara a făcut însă o partidă aproape perfectă, trupa pregătită de Cristian Contescu dând dovadă de maturitate și de o organizare a jocului ireproșabilă. Bănățenii au condus la pauză cu 4-3 și s-au impus la final cu 6-4. „A fost un meci frumos! Ne pare rău de cei de la Târgu Secuiesc, echipă bună și gazde extraordinare, dar mai rău ne părea de noi dacă nu am fi câștigat Cupa României! E o bucurie mare, mai ales că victoria juniorilor vine la o săptămână după cea a seniorilor! Noi nu am plecat cu prima șansă în acest turneu, dar, iată, am învins”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

În ziua finalei de la Târgu Secuiesc, în cantonamentul Informaticii a sosit și portarul Tedi Lungu, fiul finanțatorului echipei, Gabi Lungu. „A fost ocupat cu școala, dar a venit la finală. L-am băgat în poartă, iar pe Roberto Voin, care apărase până atunci, l-am introdus în teren! Așa i-am surprins pe cei de la Târgu Secuiesc”, a mai povestit Florin Chirițescu. Din echipa care și-a adjudecat Cupa României s-au mai evidențiat Laurian Ivașcu, Paul Miola și Naifi Iseimi. „Am avut în lot câțiva jucători de la juniorii lui ACS Poli Timișoara, căreia îi vrem să-i mulțumim pentru colaborarea foarte bună pe care o avem. Copiii sunt născuți în 2000 și 2001”, a mai adăugat Florin Chirițescu, directorul sportiv al echipei Informatica Timișoara.

În drumul spre finală, în „Final Eight”, Informatica Timișoara a trecut, pe rând, de Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, una dintre marile favorite (6-4), în „sferturi”, și de Viitorul 2010 Buzău (7-4), în semifinale.

CS KSE Târgu Secuiesc a învins în sferturile de finală pe Muncitorul Reșița (2-1), iar în semifinale a dispus de Internazionale Traian Vaslui (11-9).