„Final Eight”-ul Campionatului Național U19 la futsal va debuta în acest week-end la Vaslui. Cele mai bune opt echipe din România vor lupta pentru titlul de campioană a ediției 2016-2017!

Orașul Vaslui este gazda turneului final, „o alegere perfectă”, după cum declară Cristi Vornicu, reprezentatul futsalului românesc în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Turneul final va debuta duminică, atunci când sunt programate partidele din sferturile de finală, după următorul program:

Informatica Timișoara – Dunărea Călărași
FK Odorheiu Secuiesc – Viitorul 2010 Buzău
Inter Vaslui – Clujana Cluj
Sănătatea Dărăbani – KSE Târgu Secuiesc

„Mergem în acest an la Vaslui, acolo unde gazdele s-au pregătit pentru un astfel de eveniment de înaltă ținută. Avem o creștere a futsalului juvenil din România. Numărul de echipe a crescut, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Acesta e viitorul futsalului românesc. Îi doresc pentru anul viitor un număr și mai mare. Anul trecut au pornit la drum nouă echipe, iar în acest sezon am avut 20 de formații în campionatul U19. Decizia luată acum doi ani, aceea de a înființa acest campionat de juniori se dovedește a fi una inspirată. Iar anunțul UEFA că din 2019 futsalul juvenil va avea competițiile sale este unul extraordinar”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cristi Vornicu.

Luni, la Vaslui, sunt programate semifinalele „Final Eight”-ului, iar marți se vor disputa cele două finale!