Au mai rămas două zile până la Final Four-ul Cupei României la futsal, turneu ce va fi găzduit luni și marți de Sala Sporturilor din Deva și la care vor participa, pe lângă formația locală, Autobergamo, deținătoarea trofeului și a Supercupei, echipele CSMS Iași, CS United Galați și campioana en-titre City’US Târgu Mureș.

Iată programul Final Four-ului Cupei României:

23 mai, ora 17:00
CS United Galaţi – CSMS Iaşi

23 mai , ora 19:30
Autobergamo Deva – CS City’us Târgu Mureș

Învingătoarele din cele două partide se vor confrunta a doua zi cu trofeul pe masă!

“Vrem să ne întoarcem cu trofeul acasă”, au declarat ieri oficialii grupării CSMS Iași, iar “declarațiile de război” continuă și azi! “Toți avem șanse să cucerim Cupa României”, au spus gălățenii prin vocea antrenorului David Asandei, care susține că anul competițional 2015-2016 a fost cel mai echilibrat din ultimul deceniu în futsalul românesc.

“În Final Four nu se mai joacă pe puncte, ci <<care pe care>>! Acest sezon a fost mai echilibrat ca oricând în ultimii ani. Nu îmi amintesc de o victorie a locului 8 în sezonul regular, adică ultima calificată în play-off, la prima clasată, așa cum s-a întâmplat anul acesta, când Iașiul a învins Timișoara în sferturile de finală. Înainte, Târgu Mureș dădea ora exactă. Nu aveai loc de ei! Mergeai la Târgu Mureș știind că mănânci bătaie. La începutul campionatului se punea problema echipei care se va clasa pe locul 2 sau a celei care va ocupa locul 3 la final! Acum ne-am mai întărit și noi. Campionatul e echilibrat, iar acest amănunt e în favoarea futsalului românesc”, își argumentează afirmațiile Asandei.

CS United a jucat în finala Cupei doi ani la rând, în 2011 și 2012, când a pierdut de fiecare dată în fața formației City’US Târgu Mureș. “Ne vom bate pentru șansa noastră. Revin trei oameni de bază, Cojoc și Burdujel, care au fost suspendați în meciurile 2 și 3 ale duelului cu Timișoara din semifinale, și, de asemenea, Crăciun, care a fost accidentat. Cu ei n-am fi pierdut la Timișoara”, a spus David Asandei.

CS United Galați a plecat încă de azi spre Deva, via Miercurea Ciuc, acolo unde jumătate din lot are meci în play-off-ul Ligii a II-a. Mâine, gălățenii sunt așteptați la Deva!