„Final Eight”-ul Campionatului Național U19 la futsal, găzduit în premieră de orașul Vaslui, s-a încheiat cu o finală surpriză, disputa dintre Clujana Cluj și Viitorul 2010 Buzău, formații care au depășit orice așteptări la turneul final, unde au învins, în „sferturi” și în semifinale, formații cotate, cel puțin teoretic, cu șanse mult mai mari la accederea în ultimul act.

„Clujana Cluj a fost cea mai bună echipă a Final Eight-ului! A dovedit asta pe teren”, a declarat Endre Kacso, directorul turneului și selecționerul naționalelor U17, de băieți și fete, ale României.

Calificată în finala Final Eight-ului Campionatului U19 după ce a trecut, în ordine, de gazdele de la Inter Vaslui (în „sferturi”) și de KSE Târgu Secuiesc (în semifinale), Clujana Cluj a cucerit dramatic primul titlu de campioană U19 a României. Adversara clujenilor din finală, Viitorul 2010 Buzău, care a eliminat FK Odorheiu Secuiesc (în „sferturi”) și Informatica Timișoara (în semifinale), s-a ridicat la nivelul partidei.

Clujana și Viitorul au încheiat la egalitate finala, 5-5, pentru desemnarea învingătoarei fiind nevoie de „loteria” loviturilor de departajare. Câștig de cauză au avut juniorii de la Clu, scor final 9-8!

KSE Târgu Secuiesc a învins, scor 5-3, Informatica Timișoara în finala mică.

„Cred că a fost o finală-surpriză! Ambele echipe s-au calificat în ultimul act al competiției nesperat. Au eliminat însă adversari puternici. Și-au dublat succesele din sferturile de finală în semifinale. Suntem fericiți că am găzduit acest turneu, pe care l-am numit cel mai important eveniment fotbalistic al anului la Vaslui. Eliminați de Clujana în sferturile de finală, avem consolarea de a fi pierdut în fața campioanei! Ne-a durut eșecul băieților noștri, dar avem de învățat după acest turneu final. Din punct de vedere al organizării, sunt convins că nu am dezamăgit pe nimeni. Toată lumea a muncit pentru ca Final Eight-ul Campionatului U19 găzduit de orașul nostru să rămână o amintire frumoasă. Am arătat că deși suntem noi în fenomeni, facem parte din familie! Scopul principal a fost acela de a arăta tuturor că Vasluiul nu e cel de la știrile TV! <<Formăm caractere! și „Visit Vaslui!>> au fost motto-urile noastre”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Gheorghiță, președintele Asociației Județene de Fotbal Vaslui.

Rezultatele finalelor de marți ale Final Eight-ului Campionatului U19:

Finala mică:
KSE Târgu Secuiesc – Informatica Timișoara 5-3
Finala mare:
Clujana Cluj – Viitorul 2010 Buzău 9-8 (5-5) la loviturile de departajare