Informatica Timișoara s-a impus aseară pe teren propriu în derby-ul cu Autobergamo Deva, scor 1-0, rezultat grație căruia formația pregătită de Robert Lupu, care e și antrenorul naționalei României, a trecut pe prima poziție a clasamentului din Liga I, cu două etape înainte de finalul sezonului regular.

A fost un meci aspru disputat, încheiat cu victoria la limită a bănățenilor, cu un scor demn de fotbalul mare! Timișoara a marcat golul victoriei cu patru minute înainte de final prin brazilianul Savio Valladares, care s-a aflat la meciul de debut în Liga I! Deși nu era hotărât să-i folosească pe cei doi brazilieni veniți la Timișoara de doar o săptămână, Robert Lupu a apelat totuși la serviciile acestora, iar Savio Valladares şi Felipe Pinto au arătat ce pot!

Autobergamo Deva a avut șansa egalării în ultima secundă de joc, atunci când a trimis mingea în bară! Formația lui Florin Ignat nu a putut profita de un moment important al partidei, în minutul 32, când Gabi Dobre a fost eliminat pentru al doilea cartonaș galben!

“Suntem fericiți că am învins. A fost o partidă tensionată, cu multe momente psihologice. Mă bucur că ne-am luat revanșa după înfrângerea din tur, de la Deva”, a spus antrenorul Robert Lupu.

După înfrângere, Florin Ignat, antrenorul-jucător al celor de la Autobergamo Deva, a comentat: “A fost un meci în care se putea întâmpla orice, adică puteam învinge și noi, și ei. Au învins ei! Am întâlnit cea mai bună echipă din campionat. Din păcate, am primit un gol din deviere. Important e însă play-off-ul, acolo se va decide tot”.

Informatica – Autobergamo 1-0 (0-0)

A marcat: Savio Valladares (35)
Sala Sporturilor “Constantin Jude”, Timișoara; Spectatori: 800
Arbitrii: Bogdan Sorescu (Piteşti) – Gabriel Gherman (Bucureşti)
Cartonaş roşu: Dobre (32)

INFORMATICA TIMIŞOARA: Iancu (cpt) – Janjic, Dobre, Milojevic, Rakic. Au mai jucat: Lupu, F. Matei, Ilaş, Savio Valladares, Felipe Pinto,Novoselac. Antrenor: Robert Lupu.
AUTOBERGAMO DEVA: Molina – Pînzaru, Ignat, C. Matei, Tacot. Au mai jucat: Obadă, Manya, Cataramă. Antrenor: Florin Ignat.

ADI DOBRE