Liga a II-a la futsal a programat în acest week-end partidele etapei cu numărul 10. Runda a debutat la Sighișoara, acolo unde gazdele de la Pro-Tineret au primit vizita celor de la Colțea 1920 Brașov. Meciul, unul foarte spectaculos, s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 6-4, care continuă astfel lupta pentru promovarea pe prima scenă a futsalului românesc. „Ne bucură faptul că am început bine anul 2017. Echipa a evoluat foarte bine și la Sighișoara. Noi continuăm la Colțea proiectul demarat acum un an și jumătate. Obiectivul nostru nu e neapărat promovarea în Liga I. Vrem să creștem jucători și să aducem oamenii la sală, într-un oraș cu tradiție în futsal”, a declarat, pentru www.frf.ro, Ciprian Jurubescu, președintele clubului Colțea.

Gruparea brașoveană e calificată și în sferturile de finală ale Cupei României, fază în care va da piept cu Informatica Timișoara, vicecampioana României. „Vrem să facem din acest joc o sărbătoare. Tocmai de aceea ne pregătim așa cum trebuie. Și anul trecut am ajuns în sferturi, eram optimiști înaintea duelului cu Politehnica Iași, dar am pierdut cu 1-9! Asta înseamnă că trebuie să muncim și mai mult”, a spus Jurubescu.

După dușul rece din „optimile”, când a pierdut la scor în fața prim-divizionarei FK Odorheiu Secuiesc, Imperial WET Miercurea Ciuc s-a impus, pe teren propriu, în fața echipei Luceafărul Buzău, echipă î fața căreia harghitenii pierduseră în prima etapă a sezonului, la capătul unui meci nebun, 7-8! „Vrem să răzbunăm eșecul din tur”, spunea înaintea meciului Walter Gorbe, finanțatorul și antrenorul echipei Imperial WET. Iar ciucanii s-au impus cu 8-2. „Am făcut ceva modificări în primele două linii. Înfrângerea cu Odorheiul din Cupă m-a supărat și am vrut ca băieții să vadă asta. Le-am dat șansa să evolueze tuturor. Am învins o echipă, Luceafărul Buzău, foarte bună, foarte organizată”, a mai adăugat Walter Gorbe.

Surpriza etapei a X-a a fost înregistrată la Piatra-Neamț, acolo unde, deși pornea ca șansa a doua, Bukovina Vicov a învins Futsal Ceahlăul cu 6-5! În urma acestui eșec, Ceahlăul a pierdut contactul cu primele două clasate, Imperial WET și Colțea.

Tot în această rundă, Blue Angel Cristian Brașov a bifat a zecea înfrângere din tot atâtea partide.

Rezultatele etapei a X-a:
Pro-Tineret Sighișoara – Colțea 1920 Brașov 4-6
Imperial Wet – Luceafărul Buzău 8-2
Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț – Bukovina Vicov 5-6
Blue Angel Cristian Brașov – FORTIUS 2014 Buzău 2-9

Partida AS Inter Gheorgheni – Informatica 2 Timișoara a fost amânată

Clasament: 1. Imperial WET 24p (+65 golaveraj); 2. Colțea 24p (+31 golaveraj); 3. Ceahlăul 21p; 4. Informatica 2 Timișoara 16p; 5. Luceafărul 16p; 6. Bukovina 15p; 7. Fortius 13p; 8. Pro-Tineret 10p; 9. Inter 6p; 10. Blue Angel 0p