Patronul celor de la Imperial WET este face o analiză a actualului sezon din Liga 1 de futsal.

Anul 2018 a fost în același timp cel în care hocheiul pe gheață a fost detronat de futsal, cel puțin în week-end-uri, când ciucanii au luat cu asalt Sala Sporturilor, una dintre cele mai frumoase din țară și care poartă numele regretatului alpinist Zsolt Erőss.

„Futsalul e o disciplină la fel de dinamică precum hocheiul pe gheață, cu ceva elemente comune, iar noi avem jucători care fac spectacol, exact ceea ce își dorește spectatorul”, afirmă Walter Gorbe, omul care a adus futsalul la Miercurea Ciuc, finanțatorul celor de la Imperial WET, formație care va ierna pe locul 3 în clasamentul Ligii 1, cea mai bună performanță a harghitenilor din scurta lor istorie.

„Nu am tras de nimeni să vină”

„Locul 3 e un loc bunicel, așa, la prima vedere. Privind însă în urmă, la startul de sezon mai puțin reușit, cred că e un loc bun. Am schimbat din mers mai bine de jumătate din lot. Echipa asta, cea care a terminat pe locul 3, a avut la dispoziție doar două săptămâni de pregătire. Renunțasem, și mai aveau să plece în următoarea perioadă, doi antrenori și șapte jucători. Alvaro, un jucător de mare valoare, adus iarna trecută, a continuat cu noi. Am reușit să aducem câțiva jucători de valoare, de echipă națională, Cristi Matei, Bogdan Covaci, un antrenor tânăr, ambițios, Cosmin Gherman. Ulterior au venit Bermusel și Florin Matei. Să știți că nu am tras de nimeni să vină la Miercurea Ciuc. Fiecare parte și-a arătat disponibilitatea, și-a expus condițiile și cred că fiecare și-a respectat până acum promisiunile”, a spus, pentru www.frf.ro, Walter Gorbe.

„A fost momentul psihologic”

Imperial WET Miercurea Ciuc a debutat în sezonul 2018-2019 pe terenul vicecampioanei CS United Galați, unde a pierdut cu 2-4. A urmat un succes facil, 13-2 cu nou-promovata SCM Gloria Buzău, apoi, din nou eșec, 5-6 la Călărași. „Nu mi-am făcut probleme. Toți jucătorii confirmaseră la cluburile lor. Aveam nevoie de omogenitate, de mai multă încredere în noi înșine”, povestește Walter Gorbe.

Urma meciul de la Timișoara, cu Informatica, campioana României, acolo unde Imperial WET Miercurea Ciuc rata în primăvară, în ultimele secunde ale partidei, când a fost egalată la „2”, prezența în play-off.

A fost tot 2-2, de această dată cu ciucanii egalând atunci când mai rămăseseră cinci secunde de joc! „Cred că acela a fost momentul psihologic în evoluția echipei în acest sezon. Din acel moment echipa a urcat. E adevărat, am mai înregistrat un eșec, la Deva, dar acela a venit pe fond de oboseală”, spune finanțatorul echipei ciucane, cel care în primii ani de existență ai echipei a fost și antrenor principal.

Szőcs, Tankó, Dospinescu și ceilalți!

Alături de frații Matei, de Bermusel și de Bogdan Covaci, care s-au integrat perfect în angrenajul echipei, Ciucul a mai reușit un transfer de marcă, cel al internaționalului László Szőcs, adus de la rivala FK Odorheiu Secuiesc. „László Szőcs e un jucător extraordinar, apreciat peste tot unde joacă, iubit la Odorhei și la Ciuc. Cred că mai poate juca la nivel înalt 2-3 ani. Dar cu o condiție: să se ocupe exclusiv de familie și de sport. A devenit și tată de curând, face parte dintr-un colectiv extraordinar, joacă la echipa națională în continuare, are, așadar, toate condițiile”, spune Walter Gorbe, care nu se oprește cu laudele aici: „Tankó Levente, căpitanul echipei, un băiat serios, a avut o creștere importantă în acest sezon. Îl văd în viitor ca pe o soluție și pentru prima reprezentativă. Cea mai mare surpriză a fost însă Gică Dospinescu, portarul nostru. Prestațiile sale au întrecut orice imaginație. Și asta în condițiile în care Gică merge și la serviciu, e cadru militar, vine la antrenamente, muncește enorm. Încercăm să mai aducem un portar, pentru că nu putem sta doar în el. La Cluj și-a rupt nasul, în alte meciuri a evoluat accidentat”.

Walter Gorbe crede că lupta pentru titlu în acest sezon rămâne deschisă și imprevizibilă. „Toate echipele aflate în acest moment pe primele șase locuri au șanse la titlu, toate. Imperial WET e pe un drum bun. Individualismul de la început a fost înlocuit de un joc de echipă, frumos. Suntem primii la fair-play. Avem un public extraordinar, pe care vrem să-l mulțumim de fiecare dată. Oamenii vor să vadă spectacol, dar mai ales să vadă echipa luptând, iar băieții au înțeles asta, câștigând toate meciurile de acasă jucând pentru ei și pentru public”, a încheiat Walter Gorbe.

Articol de Adi Dobre

Foto: Facebook Imperial WET