Startul se va da la Miercurea Ciuc, acolo unde nou-promovata Imperial WET dă piept cu Spicom Sfântu Gheorghe. După ce în urmă cu un an a preferat să rămână în Liga a II-a, deși obținuse dreptul de a evolua pe prima scenă a futsalului românesc la capătul unui sezon de excepție, 22 de victorii din tot atâtea partide, Imperial WET Miercurea Ciuc se regăsește, în premieră, pe harta Ligii I.

Născută din ambiția și pasiunea lui Walter Gorbe, patronul și, până în această vară, antrenorul echipei, Imperial WET dorește să joace rolul de revelație la primul sezon în Liga I. Pe banca tehnică a ciucanilor a fost instalat în pauza competițională Lorand Szöcs, fostul jucător al echipei FK Odorheiu Secuiesc.

Pentru Cosmin Gherman, noul antrenor al echipei CS United Galați, vicecampioana României, prima etapă va consemna revederea cu fosta sa echipă, City’US Târgu Mureș. În plus, Gherman se va duela cu bunul său prieten și colaborator de la Târgu Mureș, Lucian Nicușan.

Gherman și Nicușan au adus acum un an ultimul titlu la Târgu Mureș și s-au calificat cu City’US la „masa celor bogați”, Elite Round-ul UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal.

Prima etapă a noului sezon se va încheia luni, 28 august, la Călărași, cu meciul dintre Dunărea și proaspăt supercampioana României, Informatica Timișoara.

Iată programul primei etape din noul sezon, 2017-2018, al Ligii I la futsal:

Imperial Wet – Spicom Sfântu Gheorghe (24 august, ora 19:00)
CS United Galaţi – City’US Târgu Mureș (26 august, ora 18:00)
Muncitorul Reșița – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (27 august, ora 16:00)
Autobergamo Deva – CSM Politehnica Iași (27 august, ora 18:00)
Dunărea 2005 Călărași – Informatica Timișoara (28 august, ora 18:00)