Campioana City’us Târgu Mureș și liderul Informatica Timișoara au oferit aseară un spectacol total în ultimul meci din sezonul regular al Superligii Naționale de futsal. Confruntarea, restanță din etapa a treia a returului, s-a încheiat nedecis, scor 2-2, și a avut de toate: suspans, tensiune, dramatism și răsturnări de scor. Marcatori: Covaci (11), Răducu (40) / Janic (27), Savio (40)

În urma acestui rezultat, City’us Târgu Mureș a încheiat sezonul pe poziția a doua a clasamentului, în spatele Timișoarei, dar în fața formației Autobergamo Deva.

Partida de la Târgu Mureș a stat sub semnul echilibrului până la final. Două dintre goluri s-au marcat în ultimele 20 de secunde. Timișoara a fost cea care a egalat, prin brazilianul Savio, cu doar șase secunde înainte de expirarea timpului regulamentar!

”A fost cel mai bun meci al nostru din acest sezon! Chiar peste evoluția din meciul tur, de acasă, când am învins cu 7-2! Așa acum am spus și înainte de confruntare, am vrut să dovedim că nu suntem întâmplător pe primul loc și, chiar dacă meciul nu mai avea o miză pentru noi, doream să facem spectacol și am reușit”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara și selecționerul naționalei României.

În tribunele sălii din Târgu Mureș, printre cei 500 de spectatori, s-au aflat mai mulți jucători și staff-ul echipei Autobergamo Deva. ”Noi n-am jucat nici pentru Deva, nici pentru Târgu Mureș. Am jucat pentru noi! Am dominat, ne-am creat ocazii”, a mai spus Robert Lupu, care i-a lăudat pe brazilianul Savio, cel care s-a aflat la a patra partidă în Superliga Națională, și pe veteranul Florin Matei.

”Savio e cireașa de pe tort! Avem o echipă valoroasă, dar el e parcă omul care ne lipsea. Florin Matei a făcut și el o partidă mare”, a adăugat Lupu. Antrenorul Timișoarei, care a și evoluat în derby-ul de aseară, l-a declarat pe Carlao, portarul campioanei City’us Târgu Mureș, cel mai bun jucător al partidei!

Cosmin Gherman abia mai putea vorbi la finalul meciului! Antrenorul-jucător al gazdelor a pus presiune pe oamenii săi de pe margine, iar în multe momente și-a condus echipa din teren.

”Până la urmă cred că e un rezultat echitabil. Din păcate, e al doilea meci, după cel de la Galați, când primim gol în ultimele secunde. Cred că dacă unii dintre băieți jucau la potențial maxim învingeam. Felicit Timișoara, o echipă foarte valoroasă, cu trei jucători care au bifat la începutul anului o semifinală de Campionat European”, a spus Cosmin Gherman, care atunci când s-a aflat în teren i-a ”pasat” responsabilitățile ajutorului său, Lucian Nicușan. ”Lucian nu e nici secund, nici principal, așa cum nici eu nu sunt nici secund, nici principal! Ne sfătuim permanent și luăm deciziile împreună”, a subliniat Gherman.

În week-end debutează play-off-ul Superligii!

Iată programul:
CSMS IAȘI – INFORMATICA TIMIȘOARA
DUNĂREA CĂLĂRAȘI – CITY’US TÎRGU-MUREȘ
KSE TG. SECUIESC – AUTOBERGAMO DEVA
SEPSI SF. GHEORGHE – UNITED GALAȚI

Sistemul de desfășurare este 2 victorii din 3 jocuri, cu prima partida pe terenul echipei mai slab clasate.

ADI DOBRE