La Galați, CS United și Autobergamo Deva s-au întâlnit într-o reeditare a finalei din sezonul trecut, cea mai lungă și cea mai disputată din istorie. Cu antrenori noi, Cosmin Gherman la gazde și spaniolul Marcos Angulo la gruparea din Deva, cele două formații au oferit un nou spectacol.

După 1-1 la pauză și 2-2 la puțin timp de la reluare, Autobergamo s-a impus cu scorul de 6-2. „Pentru cine nu a văzut meciul, scorul pare să lase impresia unui meci ușor pentru noi, dar nu a fost așa. A fost o partidă echilibrată, dar mai ales spectaculoasă”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, fostul antrenor-jucător, acum doar jucător, al echipei Autobergamo Deva.

Spectacol și dramatism la Odorheiu Secuiesc, între gazdele de la Futsal Klub și Informatica Timișoara. Trupa lui Jakab Zoltan a început tare meciul și la mijlocul primei reprize conducea deja cu 3-0! Supercampioana României a revenit, a egalat, iar la reluare a trecut la conducere pe tabela de marcaj, 4-3! În ultimul minut de joc, László Szőcs a adus egalarea pentru FK Odorheiu Secuiesc. A fost al doilea rezultat de 4-4 înregistrat în județul Harghita în doar două zile, după remiza de sâmbătă dintre Imperial WET Miercurea Ciuc și CSM Politehnica Iași.

Iată rezultatele etapei a III-a a Ligii I:
Imperial WET Miercurea Ciuc – CSM Politehnica Iași 4-4 (2-0)
Dunărea Călărași – Spicom Sfântu Gheorghe 6-0 (4-0)
Muncitorul Reșița – City’US Târgu Mureș 7-4 (2-3)
CS United Galaţi – Autobergamo Deva 2-6 (1-1)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Informatica Timișoara 4-4 (3-3)

Aceasta a fost ultima etapă înaintea manșei secunde a barajului de calificare la EURO 2018 dintre Georgia și România, de la Tbilisi. Runda a fost o excelentă repetiție generală pentru tricolori, care au arătat o formă extraordinară. Sávio Valadares, omul care a salvat naționala României în meciul tur de la Deva, a făcut spectacol la Odorheiu Secuiesc, unde a marcat din toate pozițiile. Internaționalii de la Autobergamo Deva s-au remarcat și ei în derby-ul de la Galați.

După această rundă, prima noastră reprezentativă s-a reunit la Mogoșoaia, unde va pregăti returul cu Georgia, de marți, 26 septembrie. În tur, România și Georgia au încheiat la egalitate, 2-2.

Iată lotul României pentru barajul cu Georgia:
Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Robert Lupu, Sávio Valadares, Felipe Oliveira (toți trei de la Informatica Timișoara), László Szőcs (FK Odorheiu Secuiesc), Mimi Stoica, Alpar Csoma, Adrian Pânzaru, Florin Ignat, Robert Matei, Cristi Matei, Paulo Ferreira (toți de la Autobergamo Deva) și Emil Andrei Răducu (Luxol St Andrews – Malta)

Tot în acest week-end a pornit la drum și Liga a II-a! Iată rezultatele și programul primei etapă:

Bukovina Vicov – Coltea 1920 Brașov 6-11
AS Inter Gheorgheni – Dinamo Leonardo 3-2
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț 11-2

20 septembrie
CFF Clujana Cluj – West Deva

8 octombrie
Pro-Tineret Sighișoara – Fortius 2014 Buzău

– Luceafărul Buzău a stat