În prima partidă s-au întâlnit formațiile Autobergamo Deva și Șoimii Șimand. După o primă repriză echilibrată, la finalul căreia a condus cu 2-1, Autobergamo Deva s-a dezlănțuit. Gazdele de la Șimand au încercat să țină pasul, dar nu au reușit, Deva impunându-se cu scorul de 11-5.
În cea de-a doua partidă a zilei s-au confruntat formațiile Pro-Tineret Sighișoara ș Dunărea 2005 Călărași. Partida a fost una deosebit de echilibrată și s-a încheiat cu scorul de 3-3.

„Finalele nu se joacă, ci se câștigă!”

„E bine că am debutat cu o victorie la acest turneu final, mai ales că am întâlnit un adversar care ne învinsese cu doar două zile înainte în campionat, aici, la Arad! A fost atunci 4-3 pentru Șoimii Șimand, după ce am condus noi cu 2-0 la pauză. Ne-am luat revanșa într-o confruntare înaintea căreia le-am spus băieților noștri să se bucure de futsal la acest turneu final, să nu evolueze cu presiune, nici în primul meci, nici în al doilea, nici în finală, pentru că nimeni nu le va tăia capul dacă vor pierde. Abordăm toate meciurile la victorie și vrem să cucerim trofeul. Finalele nu se joacă, ci se câștigă! Întâlnim în al doilea meci echipa Imperial WET Miercurea Ciuc, un adversar necunoscut, dar cu siguranță puternic. Ciucul a oprit din drumul spre Final Six-ul de la Arad reprezentanta unui club de mare tradiție, FK Odorheiu Secuiesc. Vreau să felicit organizatorii pentru acest Final Six. Cei de la Șomii Șimand, care se ocupă de acest turneu final, au muncit enorm, le mulțumim”, a spus, pentru www.frf.ro, Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

„Un spirit de fair-play deosebit”

„Au fost două meciuri deosebit de frumoase și de spectaculoase”, a declarat, pentru www.frf.ro, profesorul Daniel Constantin Mărcuș, antrenorul echipei Șoimii Șimand și organizatorul Final Six-ului Cupei României din acest an. „Eu sunt mulțumit de ceea ce a arătat echipa noastră, mai ales în prima repriză. A fost o primă zi peste care am trecut cu bine, cu meciuri frumoase și cu un spirit de fair-play deosebit”.

„Avem o grupă deosebit de echilibrată”

Juniorii de la Dunărea Călărași sunt conduși de pe margine la acest turneu final de antrenorul echipei de seniori a clubului, fostul mare internațional Marian Șotârcă. „Eu mă ocup și de acești copii, așa că nu aveam cum să-i las singuri la un asemenea turneu. Am dominat jocul cu Sighișoara, ne-am creat ocazii, dar nu am reușit să ne impunem. Asta și pentru că portarul celor de la Pro-Tineret s-a aflat într-o zi mare. Avem o grupă deosebit de echilibrată”, a declarat, pentru www.frf.ro, Marian Șotârcă.

„Cine va câștiga această grupă va câștiga și Cupa României”

Pro-Tineret, echipă formată exclusiv din jucători născuți și crescuți în Sighișoara a ratat victoria în confruntarea cu Dunărea Călărași pe final. Portarul echipei Pro-Tineret, Viorel Șerban, jucător de lot național, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai partidei. „A fost un spectacol reușit, un meci frumos. Păcat că am fost egalați pe final. A fost o confruntare între două echipe de aceeași valoare, dintr-o grupă foarte tare. Cred că cine va câștiga această grupă va câștiga și Cupa României”, a spus și Sebastian Haidu, antrenorul de la Pro-Tineret Sighișoara.

Turneu final se desfășoară în perioada 23-26 martie. Cele șase echipe prezente la turneul de la Arad au fost împărțite în două grupe. Câștigătoarele celor două grupe se vor lupta luni, 26 martie, cu trofeul pe masă!

Grupa A
Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc
Grupa B
CS United Galați, Dunărea Călărași, Pro-Tineret Sighișoara

Iată rezultatele și programul competiției:
vineri, 23 martie
Autobergamo Deva – Șoimii Șimand 11-5 (2-1)
Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași 3-3 (2-1)

sâmbătă, 24 martie
ora 17:00
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva
ora 19:00
CS United Galaţi – Pro-Tineret Sighișoara

duminică, 25 martie
ora 15:00
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi
ora 17:00
Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc

luni, 26 martie
Finala